Ο χρόνος που αφιερώνει ένας πατέρας στα παιδιά του είναι καθαρά «κατασκευαστικό» ζήτημα, λένε οι ειδικοί.
Ερευνητές του πανεπιστημίου του Εσεξ διαπίστωσαν ότι οι άντρες που περνούν πολύ χρόνο με τα παιδιά τους έχουν διαφορετική εγκεφαλική δομή από τους λιγότερο ενεργούς μπαμπάδες.
Συγκεκριμένα, εκείνοι που θέλουν να συμμετέχουν στην ανατροφή και απολαμβάνουν τον χρόνο που περνούν με τα παιδιά τους έχουν μεγαλύτερο υποθάλαμο, που είναι το τμήμα του εγκεφάλου που παίζει βασικό ρόλο στο συναισθηματικό δέσιμο και στη γονεϊκότητα. «Οι μπαμπάδες, όπως και οι μαμάδες, είναι βιολογικά προγραμματισμένοι να γίνουν γονείς. Από τα δεδομένα μας προκύπτει ότι αυτό φαίνεται στην ανατομία του εγκεφάλου των μπαμπάδων. Ως εκ τούτου, πρέπει να τονιστεί η σημασία της συμμετοχής των πατεράδων στη φροντίδα των παιδιών σε ένα πιο ευρύ κοινωνικό πλαίσιο και να υποστηριχτεί» αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης δρ Πασκάλ Βρίτκα.
Οι ειδικοί, ωστόσο, δεν μπορούν να γνωρίζουν με ακρίβεια αν ο υποθάλαμος αυξάνεται σε μέγεθος ως αντίδραση στον χρόνο που περνάει κανείς με τα παιδιά του ή αν κάποιοι άντρες απλά γεννιούνται με μεγαλύτερο υποθάλαμο. Παρ’ όλα αυτά, ελπίζουν ότι τα ευρήματά τους θα βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση των σχέσεων ανάμεσα σε παιδιά και πατεράδες.
πηγη: https://www.newsbreak.gr