12.10.21

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΚΟΓΚΟΠΟΥΛΟΣ: προσπαθούμε με μπαλώματα να σώσουμε το EΣΥ....(Αλήθειες από έναν γιατρό της ΜΕΘ του Γ.Ν.Κατερίνης)

Με μισθούς Βαλκανίων και εφορία Ελλάδος δεν μπορείς να ελπίζεις σε σύστημα υγείας σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους και δυστυχώς δεν βλέπω... να γίνεται κατανοητό από τους πολιτικούς μας αλλά ούτε και από τους συναδέλφους μας ,διότι οταν το πολιτικό κόστος υπερτερεί της ευημερίας του κλάδου το μέλλον του ΕΣΥ διαγράφεται ζοφερό.Και τα γράφω αυτά γιατί όλοι οι συνάδελφοι με στόχους και οράματα βρίσκονται σε άλλες χώρες,έξυπνες,που χωρίς έξοδα χρησιμοποιούν έτοιμο εξειδικευμένο προσωπικό δίνοντας 5πλασιους μισθούς σε σχέση με τους δικούς μας με αντάλλαγμα πλήρη αφοσίωση και εργασία.
Αυτό το προσωπικό εκπαιδεύτηκε με έξοδα του Έλληνα φορολογούμενου,χωρίς πλέον αντίκρισμα.....ο Έλληνας ξόδεψε και ο Ευρωπαίος απολαμβανει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και το κανει αυτο διότι εχει ευφυείς πολιτικούς. 
Τώρα ζητάμε πχ 100 γιατρούς και έχουμε διαθέσιμους 50, άρα θα τους πάρουμε όλους ακόμη και αν αποτελούν δημόσιο κίνδυνο. Χάσαμε το δικαίωμα της ποιοτικής αναβάθμισης του ΕΣΥ!!!
Τώρα προσπαθούμε με μπαλώματα να σώσουμε το σύστημα. Η Κύπρος για να αποφύγει την καταστροφή δημιούργησε τον ΟΚΥΠΥ και δίνει μισθό 5700 ευρώ χωρίς τις εφημερίες δλδ περίπου 10000 ευρώ με εφημερίες το μήνα....πόσοι πιστεύουν ότι θα αντισταθούν σε τέτοιους μισθούς δουλεύοντας στην μητρικη τους γλώσσα σε απόσταση 2 ωρών αεροπορικως;επίσης ζητάει πχ 100 γιατρούς και είναι στη ευχάριστη θέση να διαλέξει ανάμεσα σε 500 αιτησεις.
Πιστευει καποιος οτι θα διαλεξει του χειρότερους; 
Πόσοι συνάδελφοι θα δηλώσουν την επιθυμία να στηρίξουν το σύστημα που πρακτικά τους αναγκάζει να δουλεύουν 3 μήνες το χρόνο αμισθί, ναι καλά ακούσατε διότι με το τωρινό σύστημα φορολογίας εάν ένας συνάδελφος κάνει μέχρι 3 εφημερίες πληρώνει περί τα 1000 ευρω φόρο ενώ αν κάνει 8 ή 9 πληρώνει 5500!!!!!! διότι ανεβαίνει φορολογική κλίμακα.
Άρα σε αναγκάζουν να δουλεύεις περισσότερο λόγω έλλειψης προσωπικού και να πληρώνεις περισσότερο λόγω φορολογικού συστήματος.
Όσους όρκους και δώσεις στο Ιπποκράτη όταν επηρεάζεται η ψυχική σου υγεία λόγω της αγανάκτησης είναι θέμα χρόνου να εγκαταλείψεις τον εργασιακό Ναρκισσισμό.
Θεωρώ ότι οποίος υπουργός υγείας δεν μπορεί να μην γνωρίζει ότι το οικονομικό είναι το πιο σοβαρο πρόβλημα έναντι της ποιοτικής κατάρρευσης του κρατικού συστήματος υγειας και δυστυχώς το να κλείνουμε τα αυτιά μας και τα ματιά μας στο προβλημα θυμίζει εποχές που αποφασίσαμε την αναστολή αμυντικών εξοπλισμών και τώρα τρέχουμε και δεν φτάνουμε. Ειναι προδο σια και εγκληματικη αμελεια. Ας ξυπνήσουμε λοιπόν!!!!Ακόμη και αν χάσαμε το τρένο,ότι μπορέσουμε και σώσουμε.
ΥΓ:Δεν εχει νοημα να πεισεις καποιον να εμβολιασθει.έχω την εντύπωση ότι για τους ανεμβολιαστους είναι πλέον αργά.δεν προλαβαινουν να αποκτησουν ανοσια σε αυτο το κυμμα. Και στο κατω,κατω δεν ειναι ανηλικοι ουτε εμεις οι κηδεμονες τους.Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις αποφάσεις του.Το μόνο που θυμάμαι είναι η απόγνωση ,ο φόβος και η θλίψη που νιώσαμε πέρυσι.μάλλον όσοι χάσανε τη ζωή τους θα είχαν κάνει το εμβόλιο, αν τους δινόταν η ευκαιρία.

*** Ανάρτηση του ιατρού της ΜΕΘ του ΓΝΚ, Βαγγέλη Γκογκόπουλου στο facebook