15.9.21

ΒΙΤΡΙΟΛΙ: ξεκίνησε η δίκη. «Για ακόμη μια φορά αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο ψυχρή και πόσο δειλή είναι»

Η επίθεση με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου τον Μάιο του 2020 έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Το ενδιαφέρον για τη δίκη που ξεκίνησε σήμερα και διεκόπη για τις 30 Σεπτεμβρίου, είναι μεγάλο.
Λίγο πριν από τη διακοπή της δίκης στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η Ιωάννα, θύμα της σφοδρής επίθεσης. Η Ιωάννα δήλωσε τα στοιχεία της και αμέσως μετά η διαδικασία διεκόπη.Η εικόνα της Ιωάννας με την ειδική μάσκα που κάλυπτε το πρόσωπο και τον λαιμό της, όταν έφτασε λίγο μετά τις 9 το πρωί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ήταν συγκλονιστική. Παρόλ’ αυτά μπήκε στο κτίριο με ψηλά το κεφάλι και επευφημούμενη από το συγκεντρωμένο πλήθος για το ψυχικό σθένος της.Αμέσως μετά τη διακοπή της δίκης και κατά την έξοδό της, η Ιωάννα έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, σχολιάζοντας την απουσία της δράστιδος.
«Για ακόμη μια φορά αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο ψυχρή και πόσο δειλή είναι» τόνισε χαρακτηριστικά.
Πληροφορίες -Φωτογραφία,από το ΕΝΙΚΟΣ

***
«Για ακόμη μια φορά αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο ψυχρή και πόσο δειλή είναι»
Με τη δήλωσή της η Ιωάννα, με 17 λέξεις, σκιαγράφησε την δράστιδα για την πράξη της. Η δράστιδα δεν τόλμησε να βρεθεί απέναντι από το θύμα της. Ούτε καν πέρασε από το μυαλό της να ζητήσει συγνώμη για την πράξη της, να καταστρέψει τη ζωή μιας άλλης γυναίκας. Η Ιωάννα τη χαρακτήρισε "δειλή". Μόνο οι δειλοί, οι ένοχοι, το βάζουν στα πόδια, κρύβονται και εξαφανίζονται, χωρίς να αναλογίζονται τις συνέπειες των πράξεών τους στους άλλους. Η Ιωάννα πήγε εκεί, να σταθεί μπροστά της 16 μήνες από την αφετηρία της περιπέτειάς της... Με την ελπίδα να πάρει μια απάντηση στο ΓΙΑΤΙ; Ένα γιατί που θα απαντά στα ερωτηματικά που βασανίζουν πέρα από το σώμα της και το μυαλό της.
Γι΄ αυτό ο κόσμος έξω από το δικαστήριο στάθηκε δίπλα της και επευφημούσε την Ιωάννα. Γιατί το δίκιο είναι όλο δικό της.
Η δράστιδα όσο μπορεί θα κρύβεται. Μέχρι να αναγκαστεί από το νόμο, να αντικρίσει τη δικαιοσύνη...Αν και με την πράξη της έχει ήδη καταδικάσει -και- τον εαυτό της.
Μ.Θ.