17.9.21

Και το όνομα αυτής AUKUS

Είναι το νέο φρούτο που μας προέκυψε προχτές εκεί στον μακρινό Ειρηνικό. Μια στρατιωτική συμμαχία αντίστοιχη του δικού μας ΝΑΤΟ με επικεφαλής και πάλιν, βεβαίως βεβαίως, την μεγάλη μας φίλη Αμερική, τις Η.Π.Α δηλ., έστω και αν έχουν πληγωμένο το γόητρό τους λόγω Αφγανιστάν. Μαζί και η πάλαι ποτέ κραταιά και πρώτη αποικιοκρατική δύναμη Μεγ.Βρετανία και τέλος το νέο αίμα, η Αυστραλία.

Βρισκόμαστε προφανώς μπροστά στα γεννητούρια ενός νέου ΄΄Ψυχρού Πολέμου’’. Εκείνο όμως που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η πρόθεση της Αυστραλίας να μπει σ’ αυτόν τον επικίνδυνο χορό με όπλα πυρηνικά και μάλιστα υποβρύχια, που θα αγοράσει από τις Η.Π.Α. Γι αυτό κι έφτασε σε σημείο να αθετήσει τη συμφωνία που είχε κάνει με τη Γαλλία για αγορά υποβρυχίων .

Βλέποντας λοιπόν όλην αυτήν την πρεμούρα περί τα πυρηνικά, συμπεριλαμβανομένου και του καλού(!) μας γείτονα που θέλει να κάνει και την Τουρκία πυρηνική δύναμη (βλέπε Ακουγιού και τεχνογνωσία από τη Ρωσία) θυμήθηκα την κουβέντα που είπε ο Αϊνστάιν, όταν τον ρώτησαν αν ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα γίνει με πυρηνικά όπλα.

-Δεν ξέρω, είπε, με τι όπλα θα γίνει ο τρίτος. Ξέρω όμως ότι ο τέταρτος θα γίνει με ρόπαλα!!!

Ο ΑΙΓΕΙΡΟΣ