7.6.21

Πουκάμισα τέλος: Πώς ο κοροναϊός «χτύπησε» τον ενδυματολογικό κώδικα στο γραφείο

Οι κανόνες σχετικά με το τι πρέπει να φορεθεί στο γραφείο δεν υπάρχουν πια. Τώρα, τα καταστήματα, οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες προσπαθούν να καταλάβουν τι θα λειτουργήσει σε έναν κόσμο στον οποίο ο παραδοσιακός ενδυματολογικός κώδικας ενδέχεται να μην επιστρέψει ποτέ.
Ο κατασκευαστής στρωμάτων ViscoSoft χαλαρώνει τον ενδυματολογικό του κώδικα, καθώς οι υπάλληλοι του επιστρέφουν στα κεντρικά της εταιρείας τον Ιούνιο, στη Charlotte, στη Βόρεια Καρολίνα. Αντί για πουκάμισα με κουμπωτούς γιακάδες και σακάκια που ήταν ο κανόνας πριν την πανδημία, οι εργαζόμενοι μπορούν, πλέον, να φορούν jogger, κολάν και μπλούζες. «Τους είπα να μην έρχονται με πιτζάμες», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Gabriel Dungan.

Μετά από περισσότερο από ένα χρόνο εργασίας από το σπίτι, εκατομμύρια Αμερικανοί επιστρέφουν στο γραφείο – και χρειάζονται νέα ρούχα. Αυτό προσφέρει μία σπάνια ευκαιρία στα καταστήματα, τα οποία προσπαθούν να προβλέψουν τι θα θέλουν τώρα να φορούν οι πελάτες τους στη δουλειά. Πολλές εταιρείες μειώνουν την παραγωγή των κοστουμιών τους, δίνοντας περισσότερη έμφαση στην παραγωγή παντελονιών και χρησιμοποιώντας νέες εκφράσεις, όπως “workleisure”, που δείχνει τη νέα τάση για χαλαρό ντύσιμο στον χώρο εργασίας. Έρχονται στη δουλειά με παντελόνια γιόγκα, που μοιάζουν με καλά παντελόνια, μπλουζάκια που μπορούν να φορεθούν στη δουλειά και μία πιο κομψή έκδοση σανδαλιών με φελλό που ονομάζονται “Work Birk”.

Οι κίνδυνοι, ωστόσο, είναι μεγάλοι, ειδικά για τα καταστήματα λιανικής που πάλεψαν να μείνουν ανοιχτά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι Brooks Brothers, J.Crew Group Inc. και JC Penney Co. υπέβαλαν αίτηση κήρυξης σε πτώχευση και έκλεισαν μαζικά εκατοντάδες καταστήματα – σε ορισμένες περιπτώσεις μόνιμα. Διάφοροι άλλοι πάλεψαν σκληρά να παραμείνουν στην αγορά, καθώς οι αγοραστές περίμεναν να τελειώσει αυτή η δύσκολη κατάσταση. Η Gap Inc. έκλεισε περισσότερα από 70 καταστήματα Banana Republic το 2020 και κλείνει ακόμη περισσότερα φέτος.

η συνέχεια εδώ: https://www.in.gr