13.2.21

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΘΥΜΑΤΑΙ: Αρχέλαος Κατερίνης χάντμπολ:... ένα όνομα με την δική του ιστορία! 45 ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Αρχέλαος Κατερίνης, ένας σύλλογος που έχει βάλει την δική του σφραγίδα στον αθλητισμό...
Αρχέλαος Κατερίνης χάντμπολ...ένα όνομα με την δική του ιστορία!!! 
Από τα πρώτα τμήματα χάντμπολ στην Ελλάδα, έγραψε την δική του ιστορία και παράδοση στον χώρο του χάντμπολ!!! 
Ενέπνεε τον σεβασμό στους αντιπάλους του και ήταν πάντα μια υπολογίσιμη δύναμη.....κάθε παιχνίδι ένα ντέρμπι! 
Ποιος από τους παλιούς φιλάθλους της Κατερίνης δεν έχει ζήσει τον παλμό του χάντμπολ,της καυτής αυτής έδρας στο Β΄ ΔΑΚ Κατερίνης, μια έδρα που ήταν ο τρόμος για κάθε αντίπαλη ομάδα και ένα δέος για κάθε αντίπαλο αθλητή!!!





 Ένα κλειστό που ζούσε για τα ντέρμπι.....μια πόλη που περίμενε να ζήσει αυτόν τον παλμό και να δει χάντμπολ,να συζητήσουν για το χάντμπολ στον καφέ τους,να έχουν την ανυπομονησία του εντός έδρας παιχνιδιού!!!
 Στιγμές που με αξίωσε ο Θεός να ζήσω.....!!! Ποιος από τους παλιούς φιλάθλους της Κατερίνης δεν έζησε τέτοιες στιγμές, κατάμεστες κερκίδες.... φωνές, χειροκρότημα, ένταση, θαυμασμός, πανηγύρια, χαρές!!! 






Ποσειδώνας Βέροιας - Αρχέλαος Κατερίνης


ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΙΩΝΙΚΟΣ Ν.Φ
Τελική φάση Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων!








Ποιος από τους παλιούς φιλάθλους δεν θυμάται τέτοια παιχνίδια....δεν θυμάται:
 Ελευθεριάδη, 
Μήτρα,
 Μαυρόπουλο Στάθη & Αδαμο,
Σκαμαγκα, 
Αναγνωστόπουλο (Βούδα),
Παπανακο,
Βαρμαζη, 
Σιδηρόπουλο......
ή τους αδερφούς Σκουφα, πρωτεργάτες του αθλήματος και μετέπειτα κορυφαίοι προπονητές!!!
 Ποιος από τους παλιούς δεν ήταν στο γήπεδο να δει κ την επόμενη γενιά μεγάλων αθλητών...
Νταρλαγιανη, 
Σκαμαγκα, 
Λαζαρίδη,
Βελετσιανο,
Συμελιδη,
Ασαριδη,
 Κοσμίδη...
 Το χάντμπολ ήταν μέσα στην καρδιά κ στον παλμό της πόλης.....το χάντμπολ που έβγαζε γενιές - φουρνιές αθλητών....... όπως εκείνη την φουρνιά γεννηθέντες 1978-79.....η και την επόμενη 1980-81.... 
Συνεχόμενες παρουσίες και πρώτες θέσεις πανελληνίων πρωταθλημάτων....και ίσως μια φουρνιά (1978-79) που άφησε μια ξεχωριστή τότε παράδοση στο χώρο των ηλικιακών πρωταθλητών και συμμετοχών - μελών σε ηλικιακές Εθνικές ομάδες! 
























Βράβευση της ομάδας χάντμπολ γεννηθέντες 1978-79 από τον σύλλογο ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ για την συνεχόμενη παρουσία του τμήματος σε πανελλήνιες τελικές φάσεις και συνεχόμενων πανελληνίων πρωταθλημάτων!
Γιώργος Παρούσης
Θωμάς Αναστασιάδης
Σάββας Καρυπίδης
Πέτρος Ιωαννίδης
Μιχάλης Σεβριογλου
Γιώργος Γρηγοριάδης
Δημήτρης Δημητρουλιας
Δημήτρης Χαρακλιας
Κώστας Τζιωκας
Πάνος Αθανασιάδης
Στέφανος Σουγγαρας
Θοδωρής Μπικιαροπουλος

Από το 1992 ως το 1999.... υπήρχαν 5-6 Κατερινιώτες (Αρχέλαο) στην 16αδα της αποστολής της Εθνικής Ομάδας! 
Ένα πραγματικά μεγάλο ποσοστό! 
Ώσπου για κάποιο λόγο.... άρχισαν να σβήνουν τα φώτα,να αδειάζουν οι κερκίδες....και πλέον οι Κατερινιώτες να επιλέγουν να πρέπει να παίξουν χάντμπολ εκτός Κατερίνης... Λαζαρίδης, Νταρλαγιανης, Βελετσιανος, Ασαριδης, Δημητρουλιας, Σουγγαρας, Καρυπίδης, Παρούσης, Σαμλιδης, Βουτσάς, Κοσμάς, Αθανασιάδης και άλλοι ήταν πλέον αθλητές με άλλο χρώμα φανέλας..! 
Αρχέλαος Κατερίνης.....μια ομάδα που έβγαλε, έδωσε και ανέδειξε μεγάλους αθλητές στο άθλημα, από τους πιο παλιούς ως και την μεταγενέστερη γενιά......θα αναφέρω μόνο δύο ονόματα που έχουν γράψει ο καθένας με διαφορετικό τρόπο με μεγάλα γράμματα το όνομα τους σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο ένας ως αθλητής, Σάββας Καρυπίδης και ο άλλος ως προπονητής, Δημήτρης Δημητρουλιας!!!! Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου..... σύντομα η Κατερίνη να ζήσει πάλι τέτοιες στιγμές και να βγάλει πάλι γενιές μεγάλων αθλητών χάντμπολ!!!! 
( Ζήτω συγνώμη για όσα ονόματα δεν θυμήθηκα) Με εκτίμηση κ σεβασμό και πάντα με αγάπη για το άθλημα του χάντμπολ και τον αθλητισμό!


ΙΕΚ ΞΥΝΗ - ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, 1997.

1994... Τελική φάση Πανελληνίου πρωταθλήματος!!!Πεντέλη!!!
Αρχέλαος Κατερίνης - Ιωνικός Ν.Φ