28.1.21

Οι δύο λέξεις που μπορούν να απογειώσουν ή να γκρεμίσουν τη σχέση σου

Έρχεται κάποια στιγμή που αισθάνεσαι ότι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορείς να εκφράσεις «αυτό το πράμα» που τραβάν τα μέσα σου για εκείνη εκδηλώνεται μ' έναν και μοναδικό τρόπο: Λέγοντάς τής «Σ' αγαπώ». Ας είμαστε ρεαλιστές: Δεν σου είναι ιδιαίτερα εύκολο να της το πεις, κολλάς, το σκέφτεσαι, το ξανασκέφτεσαι και πιθανότατα περιμένεις να σ' το πει εκείνη πρώτη για να σε βγάλει από τη δύσκολη θέση. Μεταξύ μας, φοβάσαι και λίγο μήπως δεν ακούσεις εκείνο το επιβεβαιωτικό «κι εγώ» που θα ξαναβάλει την καρδιά σου σε κανονική λειτουργία (ναι, έχεις καρδιά, αποδέξου τό).
Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή;

Μάντεψε τι; Δεν υπάρχει! Υπάρχουν όμως μπόλικες ακατάλληλες περιστάσεις για να της πεις για πρώτη φορά την πολυπόθητη φράση:


> Ενώ κάνετε σεξ. Δεν θα σε πιστέψει. Μιλάει η παρόρμηση.

> Όταν προσπαθείς να την πείσεις να κάνετε σεξ. Ούτε θα σε πιστέψει, ούτε θα κάνετε. Κι αν τελικά παρασυρθεί και κάνετε σεξ, μετά θα συνειδητοποιήσει την αλητεία σου και μάλλον θα πρέπει να ψάξεις άλλη ν' αγαπάς από 'δω και πέρα.

> Στον 1ο, 2ο, 3ο μήνα. Μήνες και αγάπη, δύσκολο. Κάτσε να γίνει χρόνος πρώτα, μη βιάζεσαι. Δεν φεύγει, δεν πάει πουθενά.

> Στην προσπάθειά σου να την πείσεις να μη χωρίσετε. Δεν υπάρχει πιο θλιβερός τρόπος να την κρατήσεις κοντά σου, ειδικά αν δεν το νιώθεις.

> Όταν έχεις κάνει «λαδιά», ανεξάρτητα αν σε έχει πάρει ή όχι χαμπάρι. Δεν ξέρω πως θα το πάρεις αυτό που θα σου πω: Δεν την αγαπάς ούτε στα νύχια.

Τι σημαίνει για τους άντρες αληθινή αγάπη
Είναι σίγουρα αγάπη;

Αυτό κανείς δεν το ξέρει καλύτερα από σένα. Θυμήσου: Δεν αγαπάμε όλους τους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο. Επίσης το «σ' αγαπώ» δεν λέγεται γιατί «πρέπει», αλλά κυρίως γιατί δεν αντέχεις άλλο να μην της το πεις. Όταν το νιώσεις λοιπόν, κράτα τό πρώτα λίγο για τον εαυτό σου, ώστε να επιβεβαιώσεις ότι δεν είναι ενθουσιασμός. Ένας καλός τρόπος για να το διαπιστώσεις είναι να τσεκάρεις πότε ακριβώς αισθάνεσαι ότι θες να της το πεις. Αν για παράδειγμα δεν κρατιέσαι όταν είστε «στα ουράνια» κι όταν έχετε μια δύσκολη στιγμή δεν περνάει καν από το μυαλό σου ή σκέφτεσαι πολύ κακά πράγματα για εκείνη, μάντεψε ξανά: You don't mean it.
Γιατί να της το πεις;

Μήπως επειδή τελικά το νιώθεις πραγματικά; Σου αρκεί ως λόγος; Το να μη σου βγαίνει αβίαστα, είναι «υγεία»-τα «σ' αγαπώ» δεν είναι για χόρταση. Εξίσου υγιές όμως είναι και το να εκφράζεις τα συναισθήματά σου. Το γεγονός ότι στο παρελθόν έχεις πληγωθεί από κάποια που αγάπησες και το ήξερε, δεν σημαίνει ότι θα συμβαίνει κάθε φορά. Επίσης το ότι το νιώθεις και της το δείχνεις, δεν της αρκεί. Θέλει και να το ακούσει. Διαφορετικά, βιώνει την άρνησή σου να της το πεις ως απόρριψη. Το οποίο δεν είναι καλό για κανέναν σας. Στο μυαλό μιας γυναίκας ένας άντρας που αγαπάει αλλά διστάζει να το πει, δεν θεωρείται ούτε θαρραλέος, ούτε γενναιόδωρος. Κοινώς, ταλαιπωρία σκέτη.
Μην ποντάρεις στην επί τόπου ανταπόδοση

Είναι δυνατόν να της δείξεις ότι τσαντίστηκες γιατί δεν σου είπε «κι εγώ σ' αγαπώ;». Ok είναι λίγο άβολο αυτό το σενάριο, όσο και τρομακτικό το να τη δεις να ζορίζεται αντί να χαίρεται ή να σου «πετάξει» κανένα «εντάξει». Είναι όντως πολύ αμήχανα όλα αυτά, αλλά το να λες σε κάποια για πρώτη φορά ότι την αγαπάς για να σ' το ανταποδώσει δεν είναι και το καλύτερο. Κατά βάθος ξέρεις αν μπορεί να σε αγαπήσει ή όχι. Οπότε, αν η άμεση ανταπόκρισή της δεν είναι η επιθυμητή, μη φρικάρεις και μην ορθώνεις τον εγωισμό σου, δώσε τής χρόνο. Η αδυναμία εκδήλωσης συναισθημάτων δεν είναι αυστηρά ανδρικό χαρακτηριστικό. Πες της λοιπόν απλά «ήθελα να σου πω ότι σ' αγαπάω» και άλλαξε θέμα συζήτησης, χωρίς να αξιώσεις επί τόπου ανταλλάγματα (είναι αυτό που λένε «άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε»).

https://gr.askmen.com/inhermind/1101501/article/oi-duo-lexeis-pou-mporoun-na-apogeiosoun-e-na-gkremisoun-te-skhese-sou