5.12.20

ΠΙΕΡΙΑ SOS -κορονοιός. Και τώρα τι κάνουμε; Να τι απαντάει η καθηγήτρια ιατρικής του ΕΚΠΑ κ. ΕΦΗ ΜΠΑΣΔΡΑ

Σε ανάρτηση για τα 110 κρούσματα της Πιερίας -αριθμός που δυστυχώς  δεν είναι έκπληξη στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ- στο σχολιασμό συμπολιτών μας, παρενέβη η καθηγήτρια ιατρικής του ΕΚΠΑ συμπολίτισσά μας κ. Έφη Μπάσδρα, η οποία...

εξηγεί γιατί ξέφυγε ο κορονοιός στην Πιερία και τι μπορούμε να κάνουμε. Διαβάστε το σχόλιό της: 






"... στην επιδημιολογία αν μία επιδημία ξεφύγει είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί, ειδικά αν οι πολίτες δεν πειθαρχούν.
Με το επιδημιολογικό φορτίο που παρουσιάζει η Πιερία, σχεδόν κάθε οικογένεια έχει ένα μέλος που είτε νοσεί, είτε έχει προσβληθεί.
Γίνεται επιμόλυνση των υπολοίπων στην οικογένεια και τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς.
Όσοι και όσες οικογένειες, αυτή τη στιγμή δεν νοσούν απομονώνονται και κλείνονται στα σπίτια τους. Κλειδαμπαρόνονται εννοώ... Διαφορετικά θα προσβληθούν όλοι! 

Τι χρειάζεται τώρα: όσοι δεν νοσούν και δεν υπάρχει κρούσμα στις οικογένειες, κλειδαμπαρόνονται. Δεν πάνε ΠΟΥΘΕΝΑ εκτος σπιτιού.

 Όσοι εχουν κρούσμα στην οικογένεια, παρακολούθηση αλλά αυστηρότατη απομόνωση. Αυστηρότατη!! Τις επόμενες 20 μέρες. 

Μόνο έτσι θα υπάρξει φρένο... και μόνο έτσι θα προστατεύσουμε τους εαυτούς μας αλλά και αυτούς που προσφέρουν υπηρεσίες μέσα στην πανδημία, και τους ευχαριστούμε γι αυτό!
Αλλιώς θα έχουμε και τρίτο πιο σαρωτικό κύμα... και όσοι νόσησαν και αυτοί περιορισμό. Ο ιός είναι ύπουλος. Έχουν δημοσιευτεί περιστατικά που δείχνουν επαναμολύνσεις! Αυστηρά μένουμε μέσα!!!!