16.12.20

Κικίλιας: Αυτές είναι οι 11 «κόκκινες» περιοχές όπου θα επανεξεταστούν όλα τα μέτρα αν δε βελτιωθεί η κατάσταση.Προειδοποίηση για αυστηρά τοπικά μέτρα

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για σήμερα, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, αναφέρει 1.190 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, καθώς και 85 νεκρούς. Παράλληλα, 552 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

"Η κατάσταση στον νομό Κοζάνης και στη Δυτική Αττική κρίνεται σοβαρή" ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση για τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε πως τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους καταγράφονται τις τελευταίες 7 ημέρες στους νομούς: Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας, Λάρισας.
«Αυτή τη στιγμή συνεδριάζει η επιτροπή για την κατάσταση στον νομό Κοζάνης και τη Δυτική Αττική, η οποία κρίνεται σοβαρή, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που παρατηρούνται», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, τονίζοντας πως εφόσον επιδεινωθούν τα δεδομένα αυτά θα επανεξεταστούν όλα τα μέτρα.



  https://www.enikos.gr/politics/754917/kikilias-sovari-i-katastasi-se-kozani-kai-dytiki-attiki-aftes-ein