9.10.20

Ιδανική σούπα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Καροτόσουπα με λεμόνι και τζίντζερ
Καροτόπουπα-Πικάντικη-με-Χαρίσα

Υλικά για 4 μερίδες (135 θερμίδες/ μερίδα)
8-10 καρότα (περίπου 500 γρ)
2 πατάτες
1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
1 ματσάκι σέλινο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση

Καθαρίζετε και κόβετε σε κομμάτια τα καρότα, τις πατάτες, το τζίντζερ και το σέλινο και τα βάζετε σε κατσαρόλα. Προσθέτετε νερό μέχρι να σκεπαστούν και βράζετε σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι έως ότου μαλακώσουν (γύρω στα 30- 45 λεπτά).

Αφήνετε 5΄να κρυώσουν και όπως βρίσκονται στην κατσαρόλα τα χτυπάτε στο bimmer (Εάν δεν έχετε, τα μεταφέρετε και τα χτυπάτε στο μπλέντερ. Στη συνέχεια τοποθετείτε τον χυλό ξανά στην κατσαρόλα). Προσθέτετε νερό για να πετύχετε την υφή που επιθυμείτε, ζεσταίνετε λίγο ακόμη σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.

Ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε σε μπολ μαζί με 1/2 γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά, φυλλαράκια σέλινου και 1 φέτα φρυγανισμένο ψωμί ολικής αλέσεως.

*Σε περίπτωση που σας “φοβίζει” το τζίντζερ μπορείτε να αντικαταστήσετε την πιπεράτη γεύση του και τις βιταμίνες του με 1/4 καυτερή κόκκινη πιπεριά ή 1 κουταλάκι μπούκοβο (για ολόκληρη την κατσαρόλα).

Πηγή: www.apostoloschronopoulos.gr   


https://www.proionta-tis-fisis.com/oi-vitamines-pou-endynamonoun-apotelesmatika-to-anosopoiitiko-systima/