21.9.20

ΣΕΝΑΡΙΑ λογοτεχνικής φαντασίας!!! ΟΧΙ δεν -μπορεί να -υπάρχει συμφωνία αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών...

Με αφορμή τα όσα είπε στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας, για τα Ελληνοτουρκικά, θυμίζω όσα είπε μέρες ημέρες νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την περιβόητη "συμφωνία που δεν είναι συμφωνία" με Τουρκία και
τις κατηγορίες για μυστική διπλωματία:
«Αυτό που περιέγραψα στα αγγλικά ως γραπτή κατανόηση, δεν ήταν τίποτε άλλο από τα πρακτικά μίας καταρχήν συμφωνίας στο Βερολίνο μεταξύ της συμβούλου μου κας Σουρανή, του συμβούλου του Τούρκου Προέδρου και του συμβούλου της κας Μέρκελ. Δεν αποτέλεσε συμφωνία διεθνή, ήταν τα πρακτικά της συζήτησης» είχε είπε και πρόσθεσε πως: «Αυτό που συμφωνήθηκε παραβιάστηκε όχι με δική μας υπευθυνότητα και έτσι δυστυχώς οδηγηθήκαμε σε κλιμάκωση».

Ο πρωθυπουργός αρνήθηκε οποιαδήποτε φιλολογία μυστικής διπλωματίας, υποστήριξε όμως ότι «σε αυτές τις συναντήσεις λέγονται πράγματα, που δεν πρέπει να βγαίνουν προς τα έξω».

Στο προκείμενο τώρα:
"σε αυτές τις συναντήσεις λοιπόν λέγονται πράγματα που δεν πρέπει να βγαίνουν προς τα έξω", είπε ο πρωθυπουργός, άρα μπορούμε κι εμείς να υποθέσουμε πράγματα που φανταζόμαστε!
Ή που βγάζουν μάτι από τους χειρισμούς, προς τα που οδεύουν, απέναντι σε μια χώρα που ολόκληρο το καλοκαίρι παραβιάζει -καταπατά με θράσος τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και ο Αμερικανός κ. Πομπεο, μιλάει για την αποκλιμάκωση της έντασης κοιτάζοντας και την Ελλάδα!!!
Οι αντιδράσεις χλιαρές για να μη χαρακτηρίσω την σκληρή έκφραση που πρέπει.

Θα μπορούσαμε ως καχύποπτοι, να ισχυριστούμε ότι "υπάρχει πρακτικό, ότι έχει υπογραφεί μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στο Βερολίνο από τον σύμβουλο του Τούρκου προέδρου και εκπρόσωπό του, Ιμπραήμ Καλίν και την επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του ΄Ελληνα πρωθυπουργού Ελένης Σουρανή, για έναρξη διαλόγου, με αποδοχή συζήτησης για μερική αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου...!!!
Επειδή όμως αυτό θα ήταν εθνική μειοδοσία, ξαφνικά να μιλάμε για ένα τέτοιο σενάριο και να ζητά αποστρατικοποίηση, μια χώρα που έχει στρατό σε ...16 χώρες και μπαινοβγαίνει σε όποια χώρα επιθυμεί, χτίζει "βάσεις" και στρατόπεδα, και αυτοσυστήνεται ως περιφερειακή υπερδύναμη, απειλώντας τους πάντες...!
Δεν έχει ίχνος λογικής όταν μια χώρα με ιμπεριαλιστικές τάσεις, πολεμοχαρής να αποσύρεις τα στρατεύματά σου από την πατρίδα σου...Μόνο ως σενάριο λογοτεχνικής φαντασίας φαντάζει και όχι τη real politic...!
Δε θα μπορούσε ποτέ μια κυβέρνηση, να προχωρήσει σε τέτοια ενέργεια τη στιγμή μάλιστα, που όλα τα δίκια είναι με το μέρος της, με το μέρος μας δηλαδή...
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει στα χέρια του την ευκαιρία, να γίνει ηγέτης πολλών ακόμη χρόνων, ή τετραετιών ή να προσθέσει το όνομά του, δίπλα στους εφιάλτες...
Εδώ θα είμαστε και θα δούμε....

***Εξάλλου στην ιστορική ομιλία του ο τέως Προέδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, πρόσφατα στο Καστελλόριζο, με νομικά επιχειρήματα κονιορτοποίησε την «αποστρατιωτικοποίηση» επικαλούμενος θέσεις Μέρκελ-Ολάν



M.Θ. 
ΟlymposVoice.blogspot.com