14.7.20

Εκθεση παλιών φωτογραφιών από το Π.Ο. Λιτοχώρου

Με μεγάλη χαρά εισπράττουμε για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον των φίλων του ΠΟΛ και την προσμονή για τίς δράσεις του. Αυτό το καλοκαίρι ετοιμάζουμε μια σειρά διαφορετικών δράσεων συνδυάζοντας διάφορες μορφές τέχνης!....
Στο πλαίσιο διάσωσης και προβολής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς σχεδιάζουμε τη συλλογή, καταγραφή και δημιουργία φωτογραφικού αρχείου και την οργάνωση μιας πρώτης παρουσίασης. Η έκθεση παλιών φωτογραφιών θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο και θα πλαισιωθεί από εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαδραστικής γνωριμίας με τις παλιές συνήθειες και τη ντοπιολαλιά αλλά και περιήγηση στα σοκάκια σ' ένα παιχνίδι αναζήτησης και φωτογραφικής αποτύπωσης της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς. Και φυσικά δεν γίνεται να λείψει η μουσική παράδοση του Λιτοχώρου. Ελπίζουμε η πορεία του Covid-19 να μας επιτρέψει τη διοργάνωση συναυλίας αφιερωμένης στη Λιτοχωρίτικη μουσική παράδοση.

Η καθιερωμένη έκθεση εικαστικών έργων φέτος θα πλαισιωθεί από εικαστικά εργαστήρια με θέμα το Λιτόχωρο και το οικιστικό και φυσικό περιβάλλον. Μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας αναδεικνύουμε τις ομορφιές του τόπου μας και ενεργοποιούμαστε σε θέματα προστασίας και διαφύλαξης.
Στόχος των φετινών δράσεων λοιπόν εκτός από την προβολή και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι και η σύγχρονη δημιουργία μέσω της ζωγραφικής και της φωτογραφίας !
Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα, ελπίζοντας και στην επιχορήγηση της ολοκληρωμένης πρότασης που έχουμε υποβάλλει προς έγκριση.
Ο ΠΟΛ ευελπιστεί στη συμβολή και συνεργασία με όποιον/α έχει όρεξη, διάθεση, αγαπά και μελετά την παράδοση και είναι πάντα στη διάθεση όλων για συνέργειες, συνεργασίες, ενημέρωση και φυσικά νέες ιδέες!
Καλά τα μασλάτια αλλά ακόμη καλύτερα τα έργα….
Με τιμή
το ΔΣ