24.6.20

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : ΤΡΟΜΑΞΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑΝΚΣ ΚΑΙ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ στον Πλαταμώνα!!!!

 Το αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού «Α/Γ ΛΕΣΒΟΣ L176» είχε δέσει χθες το πρωί μπροστά στις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες στον Νέο Παντελεήμονα Πιερίας. Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί τον Ιούλιο του 1990 όταν
με το αρματαγωγό ΚΡΗΤΗ μετακινήθηκε μέρος της Ταξιαρχίας Λιτοχώρου στο ΚΑΛΠΑΚΙ για να σταματήσει τις ροές Αλβανών προς την Ελλάδα, καθώς έμπαιναν ανεξέλεγκτα μετά την κατάρρευση του καθεστώτος στη γειτονική χώρα και τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν την περίοδο εκείνη.
Το αρματαγωγό ΚΡΗΤΗ είχε βγει κυριολεκτικά στην αμμουδιά ώστε να είναι εύκολη η επιβίβαση τόσο των στρατιωτών όσο και των αρμάτων και τον στρατιωτικών τζίπ. 
Το ρεπορτάζ της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ βέβαια δεν είναι σωστό γιατί γράφει ακριβώς τα αντίθετα....

Η φωτογραφία από το αρχείο μου τυπωμένη στη συνέχεια στα Γιάννινα ήρθε στη μνήμη μου μετά την προσάραξη στην ίδια παραλία του 
«Α/Γ ΛΕΣΒΟΣ L176».
Πραγματικά οι σκηνές που ακολούθησαν όταν τα τάγματα της Ταξιαρχίας Λιτοχώρου έφτασαν στην ακτή, ήταν σχεδόν πολεμικές, καθώς οι οδηγίες ήταν, να γίνουν όλα γρήγορα, ώστε να μην ενοχληθούν οι λουόμενοι, τα κάμπιγκ και τα καταστήματα της ακτής! Το πιο εντυπωσιακό για όλους μας ήταν αυτό που προανέφερα, ότι το τεράστιο αρματαγωγό, βγήκε πάνω στην αμμουδιά...και στη συνέχεια κατάπιε μέσα στην κοιλιά του αμέτρητα άρματα και οχήματα!!!
Περάσαμε μέσα από τα ...κορμιά που έκαναν την ηλιοθεραπεία τους, με τα G3 ανα χείρας...! Κάποιοι τουρίστες τρομοκρατήθηκαν κι έφυγαν τρέχοντας...
Οι πιο ψύχραιμοι έβγαζαν φωτογραφίες και κοιτούσαν με περιέργεια το συμβάν....Όταν όλοι οι στρατιώτες επιβιβάστηκαν ακολούθησαν τα άρματα μάχης και τα τζίπ...
Δυστυχώς δεν υπήρχαν τότε κινητά για να ...τρέξει η είδηση,  που όμως έφτασε στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ που συνήθιζε να φιλοξενεί στρατιωτικά θέματα και είχε και ειδική στήλη...!
Το ταξίδι κράτησε κοντά στις 40 ώρες μέχρι τις ακτές της Πρέβεζας απ΄όπου οδικώς οδηγηθήκαμε στο ιστορικό ΚΑΛΠΑΚΙ και στήθηκε ένα ολόκληρο στρατόπεδο, το στρατόπεδο της στρωματσάδας -κρεβάτια δεν υπήρχαν- όπου για αρκετούς μήνες περάσαμε μέρος της θητείας μας!!!
Το εν λόγω απόκομμα καθώς και η φωτογραφία, αποτελούν αναμνήσεις από τη στρατιωτική θητεία..!
ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ 



ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ παραλία, ακριβώς στον ίδιο χώρο, προσάραξε το  αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού «Α/Γ ΛΕΣΒΟΣ L176»  χθες το πρωί μπροστά στις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες στον Νέο Παντελεήμονα Πιερίας.
Η διαφορά είναι ολοφάνερη....Τότε η ακτή του Νέου Παντελεήμονα έσφυζε από τουρίστες ενώ σήμερα η φωτογραφία δείχνει τις αρνητικές επιπτώσεις του κορονοιού...

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», επρόκειτο για το… αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού «Α/Γ ΛΕΣΒΟΣ L176», το οποίο είχε δέσει μπροστά στις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες!
Όπως είπαν στον ΕΤ οι εργαζόμενοι στο beach bar στην ευρύτερη περιοχή του Λιτοχώρου βρίσκεται σε εξέλιξη στρατιωτική άσκηση. Προσερχόμενοι στο beach bar, είδαν μεγάλη κινητικότητα του Λιμενικού Σώματος, στελέχη του οποίου επιτηρούσαν την παραλία, ενώ το αρματαγωγό ήταν στη θάλασσα σε κοντινή απόσταση.
Ξαφνικά, το πλοίο άρχισε να πλέει προς την παραλία, φτάνοντας έως το σημείο όπου σκάει το κύμα. Το συμβάν έγινε νωρίς το πρωί, πριν κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτοι πελάτες.
Τα στελέχη του Λιμενικού από την ακτή και οι ναύτες πάνω στο πλοίο είχαν για 15 λεπτά της ώρας διάλογο, κάνοντας παράλληλα μετρήσεις. Λίγο αργότερα, το αρματαγωγό αποχώρησε από το σημείο.

ΦΩΤΟ: Μάνος Τζόβας