23.6.20

Έντονο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα κομποστοποίησης Biowaste του δήμου Κατερίνης-φωτο

Οι προοπτικές και οι δυνατότητες που παρέχονται μέσω του έργου “Χρήση συστημάτων «Πληρώνω όσο Πετάω» και Αυτόνομων Μονάδων Κομποστοποίησης για τη διαχείριση Βιοαποβλήτων σε τουριστικές περιοχές – BIOWASTE” παρουσιάστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 22/6/2020 κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης για τους κατοίκους της Δ.Κ. Σβορώνου, της Ανδρομάχης και του Προσηλίου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ανοιχτό αμφιθέατρο του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Κατερίνης, καθώς ο Δήμος Κατερίνης έχει εκεί αναπτύξει πιλοτικά ένα καινοτόμο σύστημα διαλογής στην πηγή, ενώ εγκατέστησε και μια κινητή μονάδα κομποστοποίησης προ διαλεγμένων οργανικών αστικών αποβλήτων σε δημοτικό χώρο (στα όρια του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου).

Θα πρέπει δε να σημειωθεί ότι η παρουσίαση του προγράμματος προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων κατοίκων των τριών περιοχών, γι’ αυτό και αρκετοί από αυτούς όχι μόνο έλαβαν μέρος στον διάλογο που έγινε μετά τις ενημερωτικές εισηγήσεις αλλά και δήλωσαν εγγράφως τη συμμετοχή τους στην υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος του Δ.Κατερίνης.