15.5.21

ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΘΑ ΤΗ ΛΑΤΡΕΨΕΙΣ. Ανακάτωσε με δυο πιρούνια καλά γεύσεις και χρώματα.

 "Μετά το πλύσιμο ακολούθησε η ιεροτελεστία της σαλάτας. Έκοψε στη μέση τις ντομάτες. Έβγαλε με το μαχαίρι καταφέρνοντας με μαεστρία μια μαχαιριά
αφαιρώντας περιμετρικά τη βάση του κοτσανιού ώστε να μην αφήσει πράσινο, άγουρο μέρος ως την καρδιά της ντομάτας. Ύστερα την έκοψε τριγωνικά κομματάκια έτσι ώστε να έχουνε την εξωτερική επιφάνεια ως βάση και την εσωτερική το ζουμερό σπλάχνο της ντομάτας. Τη μικρή ντομάτα την ξεφλούδισε και με τον τρίφτη την πολτοποιούσε, γεμίζοντας τη σαλατιέρα ζουμιά και σπόρους. Στη συνέχεια τεμάχισε το αγγούρι αφού προηγουμένως το ξεφλούδισε κατά ρίγες..ήθελε να μένει η μισή φλούδα στο σώμα του. Πέταξε τις άκρες και έκοψε κάθετες ομοιόμορφες ροδέλες.Μοσχομύρισε η κουζίνα. Σειρά πήρε η γλυκιά πιπεριά. Την τεμάχισε σε σχετικά χοντρές ροδέλες ενώ την καυτερή την τεμάχισε σε λεπτές. Μετά έκοψε το κρεμμύδι. Έριξε μια πρέζα ρίγανη, 6-7 ελιές, το αλάτι κι ένα φλιτζάνι λάδι. Από το δικό τους σπιτικό λάδι.Έστειψε και μισό λεμόνι, προσθέτοντας μια οξύτητα στο μείγμα. Ανακάτωσε με δυο πιρούνια καλά γεύσεις και χρώματα. Έβγαλε και από την άλμη ένα μεγάλο κομμάτι φέτα τυρί και επισφράγισε τη δημιουργία του. Αυτή τη χωριάτικη σαλάτα την έφτιαχνε από μικρό παιδί."