7.1.20

Προεδρολογία. ΠτΔ Άνευ αρμοδιοτήτων!ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ Δικηγόρος

Παρακολουθώ έκπληκτος τήν ανούσια και ακατάσχετη δημόσια συζήτηση για τήν διαδοχή του ΠτΔ.
Ανοητολογούντες Δημοσιογράφους.
Ρηχές ατυχείς προσεγγίσεις.
Μία ονοματολογία απίστευτη και ατέρμονη ακατάλληλων εντελώς ατόμων.
(Συνταξιούχων πολιτικών και θεσιθήρων)
Αντι ουσιαστικής Αναθεώρησης και ενίσχυσης των αρμοδιοτήτων +εξουσίες!
Ενω έχουμε συνειδητοποιήσει νιώσει ότι η επιβληθείσαι και εγκαθιδρυθείσα ιδίως μετ τηνΑναθεώρηση του 1987 την τελευταία τεσσαρακοντία Πρωθυπουργοκεντρική Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία της μεταπολίτευσης ,έβλαψε και απαξίωσε τούς δημοκρατικούς θεσμούς περιφρόνησε το πολίτευμα το Σύνταγμα και υποβάθμισε αισθητά τόν ρόλοΤου Κοινοβουλίου.
Ασυδωσια συγκεντρωτισμός και αυθαιρεσία του.κάθε κομματικού Πρωθυπουργού
ΓΙΑΤΙ αλήθεια να ανανεωθει η θητεία του? Προκ.Παυλόπουλου όταν δέν είχε το σθένος να αναπέμψει ώς άκυρο τόν Νόμο επικύρωσης 153 ψήφων της Συμφωνίας τών Πρεσπών?
Όταν αντιλαμβάνεται τόν ρόλο του ΠτΔ ώς Ανώτατου Δημόσιου Υπάλληλου υψηλα αμειβόμενου που τηρει απαρέγκλιτα το Πρωτόκολλο δέχεται Πρέσβεις ξένων χωρών, απονέμει τιμητικές πλακέτες ,ακολουθεί πιστά τήν εκάστοτε Κυβέρνηση χωρις να παρεμβαίνει με πράξεις στα μείζονα εθνικά θέματα?
(Δέν ανέλαβε μέχρι σήμερα μια σοβαρή διεθνή πρωτοβουλία για τις συνεχείς αμφισβητήσεις της εδαφικής ακεραιότητας μας τών θαλάσσιων συνόρων μας του ορυκτού πλούτου του Αιγαίου εκ μέρους τής Τουρκίας η για το φλέγον Μακεδονικό ζήτημα την ωμή παραχάραξη της ιστορίας που επικυρώθηκε με ένα κίβδηλο πρόχειρο διεθνές νομοθέτημα με μία έστω τεκμηριωμένη ομιλία στόν ΟΗΕ
Ανεξάρτητα αν δέν ασκει εξωτερική πολιτική)
Για αυτό δεν δικαιούται δεύτερης θητείας.
Θα έπρεπε ως ένδειξη διαφωνίας για ένα τόσο μείζον εθνικό θέμα να είχε παραιτηθεί.
Αντι βερμπαλισμών και "λεονταρισμών" με τελική σιωπηρή αποδοχή της εθνικής μειοδοσίας.
Για αυτό αντιτίθεμαι σθεναρά αιτιολογημένα ο Ανώτατος Πολιτειακός Άρχων ο ΠτΔ να προέχεται αποοποιοδήποτε πολιτικό κόμμα να εκλέγεται από τήν Βουλή χωρίς 2 η περισσότερες υποψηφιότητες και επαναλαμβάνω την ανάγκη ότι πρέπει να εκλέγεται απευθείας από τον λαό.
Ετσι ηΔημοκρατία μας θα είναι πιο αντιπροσωπευτική