27.1.20

ΝΑΤΑΣΑ ΓΚΟΥΤΖΙΚΙΔΟΥ-συγγραφέας: βία είναι το τσιγγανάκι που περπατά γυμνό και ξυπόλητο....Βία είναι να μην πηγαίνεις σχολείο...

Βλέπω ειδήσεις και θυμώνω πραγματικά με όλους εκείνους που πλουτίζουν τα δελτία ειδήσεων με το περιστατικό που έλαβε χώρα στο Ζεφύρι με τον αστυνομικό και
το τσιγγανόπουλο.
Είμαι κατά της βίας, ιδίως απέναντι στα παιδιά αλλά προτείνω σε όλους όσους πιστεύουν πως οι τσιγγάνοι είναι μια απροστάτευτη κοινωνική ομάδα, θύμα ρατσισμού, να έρθει να ζήσει για λίγο σε περιοχές που κατοικούν τσιγγάνοι.
Στα 11 ένα τσιγγανάκι δεν είναι ένα παιδί που πηγαίνει στο σχολείο. 
Είναι ένας "ενήλικος" σε μικρογραφία που δεν πηγαίνει συνήθως σχολείο, που ετοιμάζεται για γάμο και ξέρει πολύ καλά την παραβατική συμπεριφορά, είτε αυτό σημαίνει οδήγηση αυτοκινήτου που είναι το πιο απλό, είτε κλοπές, κτλ. 
Το ελληνικό δημόσιο, αντί να πάρει μέτρα και να αλλάξει την κατάσταση αρχή γενομένης από την εκπαίδευση, αρέσκεται σε όλο αυτό το σκηνικό. 
Οι τσιγγάνοι φέρνουν επιχορήγησεις, 
γνωρίζουν καλά το εμπόριο ναρκωτικών και γενικά, την παρανομία, επηρεάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα, κτλ.
Αν θέλετε να μιλήσουμε για βία, 
βία είναι το τσιγγανάκι που περπατά γυμνό και ξυπόλητο αλλά αυτό δεν ενοχλεί το ελληνικό κράτος.
Βία είναι να μην πηγαίνεις σχολείο αλλά ούτε αυτό πειράζει.
Βία είναι όμως και να φοβάσαι πως θα μπουν στο σπίτι και στο μαγαζί σου και αυτό με ενοχλεί.
Βία είναι να φοβάσαι να περάσεις από τους δρόμους που οι τσιγγάνοι έχουν οικειοποιηθεί ή να τρέμει το φυλλοκάρδι σου από την οδήγησή τους.
Αν έπρεπε να παραθέσω περιστατικά, θα μπορούσα να γράφω ώρες ατελείωτες, συμπεριλαμβανομένων περιστατικών που έχω βιώσει και η ίδια, αλλά δεν έχει νόημα μάλλον αφού η Πολιτεία προτιμά να έχει τα μάτια κλειστά και τα κανάλια της πλάκας να δείχνουν τις... ευαισθησίες τους.
Με κουράζει απίστευτα να θεωρείται παράλογο το φυσιολογικό και να θυμόμαστε το κοινωνικό μας πρόσωπο όπου και όποτε μας βολεύει.
Προφανώς, υπάρχουν και αστυνομικοί που κάποτε δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους αλλά ας έρθει κάποιος να υπηρετήσει στο Ζεφύρι αλλά και τσιγγάνοι που ξεχωρίζουν.
Αν όμως ρωτήσετε τι αισθάνονται οι κάτοικοι περιοχών σαν αυτήν που ζω, θα σας πουν θύματα βίας...