15.1.20

Την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για Πρόεδρο της Δημοκρατία...!

Σε διάγγελμα που παραχώρησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το απόγευμα της Τετάρτης ανακοίνωσε το πρόσωπο που προτείνει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός, πρόκειται για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία από τον Οκτώβριο του 2018 υπηρετεί στη θέση της προεδρίας του Συμβουλίου της Επικρατείας και έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του ΣτΕ.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, “ο πολίτης είναι γένους αρσενικού. Η Δημοκρατία, η Ελλάδα και η πρόοδος, ωστόσο, είναι γένους θηλυκού και αυτές μας καλούν στη μεγάλη υπέρβαση” και τόνισε πως θεωρεί ότι είναι η ώρα η πατρίδα μας να αποκτήσει μία άξια Ελληνίδα στην κορυφαία πολιτειακή της θέση.

Πρόκειται για μία εξαίρετη νομικό με διεθνείς περγαμηνές, όπως εξήγησε, και έκανε λόγο για μία πρόταση ενωτική, υπερκομματική, προοδευτική που έχει όλες τις προϋποθέσεις να ψηφιστεί από το σύνολο των βουλευτών, όπως είπε.
Ως εκ τούτου, εξέφρασε την ευχή να αποτυπωθεί η συναίνεση που τόσο επιθυμούν οι Έλληνες στην ψηφοφορία στη Βουλή. “Η Βουλή έχει τη δυνατότητα να γράψει ιστορία”, τόνισε ο Πρωθυπουργός.