13.12.19

Η ΦΑΤΝΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ....Διαλέξτε τη φάτνη που σας αρέσει και στολίστε το προφίλ σας στο facebook


Από τον Νοέμβριο στολίζουμε τα τελευταία χρόνια τις πόλεις μας και τα σπίτια μας... Μόνο που στο δρόμο προς τη γέννηση χάνουμε την ουσία.
«Και ο Λόγος σάρξ εγένετο και εσκήνωσεν εν ημίν» (Ιω. 1, 14).

Ο Υιός του Θεού πήρε την ανθρώπινη φύση και έγινε άνθρωπος. Η ενέργεια αυτή του Θεού λέγεται θεία ενανθρώπηση.
Η θεία ενανθρώπηση είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο που αμάρτησε. Ο Υιός του Θεού πήρε την ανθρώπινη φύση για να την αποκαταστήσει και να την τελειοποιήσει. 

Κατά τη θεία ενανθρώπηση ενώθηκε η θεία και η ανθρώπινη φύση. Ο Χριστός, λαμβάνοντας την ανθρώπινη σάρκα έγινε σε όλα όμοιος με μας εκτός από την αμαρτία. Η θεία φύση του Κυρίου με την ενανθρώπηση δεν έπαθε καμία αλλαγή, ενώ αντίθετα η ανθρώπινη φύση, χάρη στην ένωσή της με τη θεία τελειοποιήθηκε.

«Όλος ο κόσμος παλεύει για ενότητα, ειρήνη, αγάπη. Βρίσκονται όλα αυτά όμως στην οικονομία; Στον ανταγωνισμό των εξοπλισμών; Στον ανταγωνισμό γενικά; Γίνεται όλο και πιο εμφανές πως υπάρχει μια όλο και βαθύτερη επιθυμία γι’ αυτό που θα φθάσει αληθινά στην καρδιά της ανθρωπότητας, ως το φως της ζωής, που θα φωτίσει τα πάντα. Η «καρδιά» όμως αυτή δεν είναι κανείς άλλος από τον Ίδιο τον Χριστό. Και δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος γι’ αυτήν την καρδιά εκτός από το δρόμο που Αυτός έδωσε με την εντολή της αγάπης»

Κι εμείς σήμερα μόνο στο πνεύμα της γέννησης του θεανθρώπου δεν πορευόμαστε...Με στρουμφάκια, με καλλικάτζαρους, με Ξωτικά... ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ..?


ΑΝΑΖΗΤΗΣΑΜΕ στο διαδίκτυο φάτνες για να στολίσετε τα προφίλ σας στα sociaI Media...ΔΙΑΛΕΞΤΕ όποια σας εκφράζει....Όποια κάτι σας θυμίζει...






και φάτνες μεγάλων ζωγράφων...