16.12.19

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΥΣΤΡΙΔΗ, (γιου του νυν διοικητή ΑΝΕΣΤΗ ΜΥΣΤΡΙΔΗ) ΣΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΩΥΣΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ

 Σε ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ο Γιώργος Μυστρίδης, γιος του σημερινού διοικητή του ΓΝΚ, υπερασπίζεται τον πατέρα του για το σχόλιο του Λευτέρη Μωυσιάδη, με ένα συγκινητικό αλλά και συνάμα αιχμηρό κείμενο. Αναδημοσιεύουμε
την ανάρτησή του αυτούσια:
"Το παρακάτω σχόλιο γράφτηκε ως απάντηση στην επισυναπτόμενη ανάρτηση
του κ. Μωυσιάδη Ελευθέριου. Όπως θα δείτε ζητούσα το σχόλιο να μη διαγραφεί αλλά να απαντηθεί, όπως θα ήταν θεμιτό από έναν ενήλικα που διατυπώνει μία άποψη δημόσια. Εν τέλει ο κύριος Μωυσιάδης, επέλεξε
να πράξει όπως ένα παιδί και αντί να απαντήσει ως σοβαρός άνθρωπος με έκανε ΜΠΛΟΚ και φυσικά έσβησε το σχόλιο. Το να εξαφανίζονται οι διαφωνούντες θυμίζω ήταν ίδιο άλλων καθεστώτων. 


Παραθέτω λοιπόν το σχόλιο αυτούσιο εδώ που δε μπορεί να «το κρύψει κάτω από το χαλί»:
Λίγα λόγια για τον Ανέστη Μυστρίδη, Διοικητή του Γ.Ν. Κατερίνης και πατέρα μου, που η αγανάκτησή μου από το σχόλιό σας προκάλεσε. Δεδομένου δε ότι όταν κάποιος λέει κάτι δημόσια οφείλει να είναι ανοιχτός σε κριτική και σχόλια, ευελπιστώ ότι το σχόλιό μου δε θα διαγραφεί…
Αντικειμενικά κριτήρια:
1) Σχετικός με το χώρο της υγείας (Φαρμακοποιός) και γνώστης της διοίκησης αυτού (Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας).
2) Ασκών το επάγγελμα του φαρμακοποιού ως ιδιοκτήτης Φαρμακείου από το 1992 και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του ΣΥ.ΦΑ. Πιερίας.
3) Έργο σημαντικό και μετρήσιμο ποιοτικά (παροχή υπηρεσιών του νοσοκομείου) και ποσοτικά (ισολογισμοί του νοσοκομείου) (http://gnkaterini.gr/images/ekthesi_pepragmenon.pdf) (http://gnkaterini.gr/…/HospitalPublicationsActions_2016-201…)
«Πολιτικά» κριτήρια:
4) To 2015 στήριξε (όπως πάρα πολλοί, είτε σωστά είτε λάθος) κάτι που ΠΙΣΤΕΥΕ από το 2012 και όχι κάτι που είχε συμφέρον (βλ. περιπτώσεις εντός ΝΔ που με το παραμικρό κάνανε κόμμα και φυσικά βλ. και τους παρατρεχάμενους που τρέχανε από πίσω τους τότε – ιδεολογικά αυτοί άραγε; - για να είναι τώρα μέλη στην Πολιτική Επιτροπή και να κρίνουν τους υπόλοιπους που μπορεί να έκαναν λάθος)
5) Με βάση τα παραπάνω (βλ. 1+2) και μετά από κρίση από επιτροπή και με συνέντευξη (και όχι κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς να έχουμε μάθει ακόμη τα βιογραφικά όσων επελέγησαν) επελέγη για τη θέση του διοικητή του Γ.Ν. Κατερίνης
6) Έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση της κυβέρνησης το 2018 (όταν επήλθε και η τελική ιδεολογική ρήξη) η οποία, κρίνοντας και από το παραπάνω έργο, του ζήτησε να παραμείνει και όχι το αντίστροφο (ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ σα να λέμε δηλαδή και όχι μόνο στα λόγια…)
7) Η επιστροφή του στη ΝΔ ήταν και πάλι ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ και ΑΔΟΛΗ και δεν αποσκοπούσε στον διορισμό του στην ίδια θέση, βλέπετε σε αντίθεση με άλλους δεν έχει «ανάγκη» βιοποριστικά μία τέτοια θέση, αλλά σκοπός του ήταν να προσφέρει στην κοινωνία (πράγμα δύσκολο να το καταλάβουν όσοι φαντάζονται «πίτες δημοσίου χρήματος» και μοιρασιές τώρα που φεύγει αυτός που δεν έκανε ό,τι κάνουν όλοι…), όπως τεκμαίρεται άλλωστε και από το έργο του.
8) Μετά τις προεκλογικές διακηρύξεις του ΠΘ περί αξιοκρατίας, τις οποίες από ότι φαίνεται κακώς πιστέψαμε όλοι μας (βλ. παραιτήσεις νέων διοικητών πριν καν αναλάβουν), υπέβαλε την υποψηφιότητά του εκ νέου έχοντας την πεποίθηση ότι το έργο του θα αξιολογηθεί και θα έχει την ευκαιρία να το ολοκληρώσει. Αντί αυτού έχουμε το διορισμό ενός ατόμου που, από ότι φαίνεται, και δεν έχει σχέση με το χώρο της υγείας και το βιογραφικό του μάλλον βρίθει από κομματικές θέσεις στα 35 του χρόνια… (το διαδίκτυο προσφέρει σήμερα τη δυνατότητα στον καθένα που ξέρει να ψάχνει να βρει ό,τι απαντήσεις θέλει, όπως θα δείτε και στο ΥΓ μου)

Συνεπώς:
Έχουμε έναν άνθρωπο που με μεγάλο προσωπικό κόστος επέλεξε να ασχοληθεί με μία δημόσια θέση για να παράξει έργο και να το προσφέρει στην κοινωνία. Και επειδή ξεχνάμε συχνά ότι πέρα από τις καλές προθέσεις και την προσπάθεια το αποτέλεσμα είναι εκείνο που μετράει, να μην ξεχνάμε ότι το κατάφερε! 

Ό,τι ένσταση και να έχετε στα παραπάνω, να μην ξεχνάτε το αποτέλεσμα…
Θεωρώ πως το λιγότερο που έχετε να κάνετε είναι να ζητήσετε συγνώμη τουλάχιστον για το προσβλητικότατο «Δεν πειράζει. Υγεία. Σωματική και πνευματική κυρίως». 
Αν δεν θέλετε να το κάνετε «δεν πειράζει. Υγεία. Σωματική και πνευματική κυρίως. Και καλά Χριστούγεννα!»

Υ.Γ.: Μια και μιλάτε για τεχνοκρατική αξιολόγηση, κοιτώντας το βιογραφικό σας όπως εσείς το έχετε αναρτημένο εδώ (https://www.linkedin.com/in/lefteris-moissiadis-3762a543/…) έχω να παρατηρήσω τα εξής:
1) Greek Open University με μία πρόχειρη αναζήτηση βλέπει κανείς πως δεν υπάρχει. Υπάρχει το Hellenic Open University και φαντάζομαι αναφέρεστε σε αυτό.
2) Όπως φαίνεται εδώ (https://www.eap.gr/…/anthrwp…/1832-undergraduate-courses-hum) και σε σύγκριση και με αυτό (https://www.eap.gr/…/anthrwpistik…/1836-postgraduate-courses) οι σπουδές με τίτλο «Studies in European Civilization» είναι προπτυχιακού και όχι μεταπτυχιακού επιπέδου, συνεπώς μάλλον κατά λάθος γράφετε master στο βιογραφικό σας στο LinkedIn, εκτός αν ο τίτλος είναι ενιαίος και αδιάσπαστος που μάλλον είναι δύσκολο καθόσον το άρθρο 46 του Ν.4485/2017 ορίζει ότι αυτό χορηγείται σε σπουδές με ελάχιστη διάρκεια δέκα (10) εξαμήνων.