13.11.19

Υποδοχή εκπαιδευτικών από Βουλγαρία, Μολδαβία και Πορτογαλία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus +



Το Δημαρχείο Κατερίνης επισκέφθηκαν την Τρίτη εκπαιδευτικοί από την Βουλγαρία, Μολδαβία και Πορτογαλία που μαζί με τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Πλάτων» συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα του Erasmus +, ΚΑ2, για την ανταλλαγή καλών πρακτικών.
Τις αποστολές υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιαλός στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Πρόεδρος των Δημοτικών Πάρκινγκ Νίκος Κατανάς και ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός για το πρόγραμμα από τα εκπαιδευτήρια «Πλάτων» Ευάγγελος Καπέτης.
Ο κ. Τσιαλός καλωσόρισε τους επισκέπτες, παρουσίασε στους παρευρισκόμενους τον Δήμο Κατερίνης τονίζοντας τα γεωγραφικά, διοικητικά, ιστορικά και ανθρωποκεντρικά του στοιχεία. «Με αφορμή το Πρόγραμμα Erasmus+ εκπαιδευτικοί από χώρες της Ε.Ε. συναντιούνται και εντοπίζουν τα πολλά στοιχεία που ενώνουν τους λαούς. Είναι μια σπουδαία εμπειρία που μέσα από το πρόγραμμα Erasmus+ γίνεται εφικτή. Σας εύχομαι καλή διαμονή και επιτυχία στις εργασίες σας», σημείωσε ο κ. Τσιαλός.
Ο κ. Κατανάς στο σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι «εκπαιδευτικοί με κοινές ανησυχίες και οράματα αναπτύσσουν σχέσεις και δημιουργούν νέες προοπτικές. Η ανταλλαγή εμπειριών, κουλτούρας και γνώσης μέσα από τα προγράμματα Erasmus + στέλνουν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για τη συνύπαρξη και εξέλιξη των λαών».