Στη συνάντηση συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν στην προετοιμασία και διάθεση των γαστρονομικών δημιουργιών στο κοινό, κατά τη διάρκεια της πρώτης και δεύτερης ημέρας του Φεστιβάλ Γαστρονομίας, στο πλαίσιο της γνωριμίας με το ακτινίδιο, φρούτο στο οποίο είναι αφιερωμένο το φετινό Φεστιβάλ.
Υπενθυμίζεται ότι το 3ο Olympus Food Paths θα διεξαχθεί στην Καρίτσα την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2025 σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και θα είναι αφιερωμένο στο ακτινίδιο. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιλαμβάνει πικ-νικ γνωριμίας των μαθητών με το πολύτιμο φρούτο που ευδοκιμεί στην πιερική γη και δράσεις για παιδιά σε ακτινιδώνα του Δήμου. Το Σάββατο, στο χώρο του δημοτικού σταδίου Καρίτσας, θα παρασκευαστούν και θα προσφερθούν στο κοινό γαστρονομικές δημιουργίες με βάση το ακτινίδιο και άλλα τοπικά προϊόντα, ενώ παράλληλα θα διεξάγονται δράσεις για παιδιά.
Όσοι επαγγελματίες εστίασης, παραγωγοί προϊόντων με βάση το ακτινίδιο, πολιτιστικοί σύλλογοι και σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων σχολείων κάθε βαθμίδας από τις δώδεκα κοινότητες του Δήμου Δίου-Ολύμπου επιθυμούν να συμμετέχουν στο 3ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας "Olympus Food Paths", που θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την αγροτική έκθεση της φετινής επετειακής 20ης Γιορτής του Αγρότη και Κτηνοτρόφου στην Καρίτσα, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2025, μέσω email: agrotisktinotrofosgiorti@gmail.com ή επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης, Θανάση Καλαϊτζή (6977636829).