12.10.24

Ο Xιου Τζάκμαν έγινε 56 ετών: Η ελληνική καταγωγή και ο λόγος που αρνήθηκε τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ

Με αφορμή τα 56α γενέθλια του Χιου Τζάκμαν,  5 ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη ζωή του.

Η ελληνική καταγωγή

Ο ηθοποιός έχει δηλώσει πως μέσα του τρέχει το ελληνικό αίμα, καθώς ο προπάππους του καταγόταν από την Ίο και είχε το επώνυμο Μπέλας. 
Τον Ιούλιο του 2013, ο Χιου Τζάκμαν είχε δηλώσει: 
«Είναι αλήθεια ότι έχω ελληνικές ρίζες. Δύο γενιές πίσω το όνομα της οικογένειάς μου ήταν Μπέλας κι εγώ αισθάνομαι, αλλά και είμαι εξ αίματος Έλληνας».

Ο ηθοποιός, αν και έχει επισκεφθεί την Ελλάδα, δεν έχει πάει στην Ίο.
 «Ο πατέρας μου και ο αδελφός του πήγαν πολλές φορές. Εγώ όχι. Τώρα, όμως, είμαι έτοιμος να πάω. Το θέλω πολύ. Να γνωρίσω το νησί του προπάππου μου. Και θα το κάνω», έχει δηλώσει.

Αρνήθηκε τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ

Ο Χιου Τζάκμαν είναι ίσως από τους λίγους ηθοποιούς που έχουν αρνηθεί να ενσαρκώσουν τον Τζέιμς Μποντ. Του προσφέρθηκε ο ρόλος του Τζέιμς Μποντ στο «Casino Royale» του 2006, αλλά εκείνος τον απέρριψε για να επικεντρωθεί σε άλλους ρόλους. 
Μάλιστα, ζήτησε τη συμβουλή του Ράσελ Κρόου για να τον βοηθήσει αν έπρεπε να δεχτεί τον ρόλο του θρυλικού πράκτορα 007. Ο ίδιος έχει εξηγήσει σχετικά με αυτό: 
«Εκείνη την εποχή δεν ενδιαφερόμουν. Ετοιμαζόμουν για τα γυρίσματα του “X-Men 2” και το “Wolverine” ήταν αυτό που μονοπωλούσε το ενδιαφέρον μου. Δεν ήθελα να ενσαρκώσω δύο τόσο δυνατούς χαρακτήρες ταυτόχρονα». Έτσι ο ρόλος ανατέθηκε στον Ντάνιελ Κρεγκ.

Ωστόσο, ο Χιου Τζάκμαν δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να ενσαρκώσει στο μέλλον τον Τζέιμς Μποντ.
 «Θεωρώ ότι κάθε αρσενικό σε κάποια στιγμή της ζωής του έχει σκεφτεί τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ. Μπορεί τότε το timing να μην ήταν σωστό, αλλά ίσως να είναι κατάλληλο, αν προκύψει ξανά ενδιαφέρον για μένα στο μέλλον», σημείωσε στο Press Association.



Η συνέχεια εδώ: https://www.newsbeast.gr