24.10.24

Η Βουλγαρία υποψήφια τιμώμενη χώρα στο 54ο Φεστιβάλ Ολύμπου


Μπορεί να είναι ακόμη νωπή η ολοκλήρωση του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2024, εν τούτοις στο Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες σκέψεις περί της οργανωτικής δομής του επερχόμενου 54ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2025. Μεταξύ άλλων και η επιλογή της προσεχούς τιμώμενης χώρας.

Ο Οργανισμός ανταποκρινόμενος στο ενδιαφέρον των γειτόνων μας ώστε να αποτελεί η Βουλγαρία την τιμώμενη χώρα του πεντηκοστού τετάρτου θεσμού, προχώρησε σε σχετική πρόταση στην προξενική αντιπροσωπεία του Βαλκανικού κράτους.

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024 η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου με την θεσμική της ιδιότητα ως συνδιοργανωτής του Φεστιβάλ Ολύμπου, συνοδευμένη από τον πρόεδρο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρη Παπαχρήστου, επισκέφθηκαν το Γενικό Προξενείο της Βουλγαρικής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη για την πρώτη προσέγγιση της συνεργασίας.

Τους υποδέχθηκαν άκρως φιλικά ο Γενικός Πρόξενος Anton Markov και ο Διπλωματικός Σύμβουλος Nikolay Karaivanov εκφράζοντας πρωτίστως τις ευχαριστίες για την επιλογή της Βουλγαρίας να αποτελεί την τιμώμενη χώρα του 54ου Φεστιβάλ Ολύμπου. Επισήμαναν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την προοπτική αυτή και γνωστοποίησαν ότι θα προωθήσουν την πρόταση στους αρμόδιους φορείς της πατρίδας τους, ώστε να υπογραφεί σύντομα το πρωτόκολλο συνεργασίας των δύο πλευρών καθώς και οι λεπτομέρειες της διαμόρφωσης του καλλιτεχνικού προγράμματος, αλλά και των γενικότερων παραμέτρων.

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους κατά την επίσκεψη των διπλωματών στην Κατερίνη, την 25η Νοεμβρίου 2024.