9.5.24

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΤΟ ΠΑΡΚΟ"...θέατρο....3 παραστάσεις/ΦΩΤΟ


Το Πάρκο
Ένα βουβό χρονικό της αγάπης σε 4 εποχές
με τον Θωμά Βελισσάρη
Έπειτα από ένα μικρό ταξίδι στον κόσμο και μία μικρότερη παραμονή στον Βόρειο Πόλο, έπειτα από φιλίες και γνωριμίες με ξωτικά, ταράνδους και υπέροχους – παράξενους ανθρώπους, ο Θωμάς Βελισσάρης επιστρέφει στην μητρίδα Πιερία με μία παράσταση που τον σφράγισε… ανεξίτηλα. Το πάρκο – ένα βουβό χρονικό της αγάπης σε 4 εποχές. Η παράσταση θα ανέβει στο θέατρο Πήγασος εκεί όπου όλα ξεκίνησαν πριν από 30 χρόνια.

Το έργο

Ένας μοναχικός αλήτης περιπλανώμενος οδοιπόρος, που ζει σε ένα πάρκο κάπου στην παιδική μας ηλικία – γνωρίζει αναπάντεχα και από το πουθενά πώς ο χρόνος μπορεί να καταστρέψει την αγάπη. Δεν μας μιλάει γιατί δεν έχει τίποτα να πει – αλλά μας διασκεδάζει σαν παιδί που ξέχασε να μαζέψει τα παιχνίδια του. Έχει μία μαγική τσέπη από όπου εμφανίζει και εξαφανίζει τους κόσμους που μας μεγάλωσαν – ομπρέλες, πανοπλίες, άλογα, ηλεκτρικές σκούπες και γιγαντιαία κατσαβίδια. Στέκεται με απορία μπροστά στο κοινό που τον παρακολουθεί με ενδιαφέρον. Μα εγώ; Μπορεί να έχω το οτιδήποτε ενδιαφέρον επάνω μου; Μέχρι που το καλοκαίρι, μπαίνει εκείνη, εκείνο, εκείνος. Το άλλο – ο άλλος – η άλλη. Και ερωτεύεται ο αλήτης για πρώτη φορά. Την ιδανική του εκδοχή. Και την υπερασπίζεται έπειτα από μάχες, προσπάθειες, απελπισίες. Διασκεδάζοντας τον εαυτό του και το κοινό, ανακαλύπτει ότι όταν βρει κανείς / καμιά την ιδανική του / της εκδοχή πρέπει να την ακολουθήσει – μέχρι τα σύννεφα και ακόμη παραπάνω. Να σταματήσει τον χρόνο και να εμπιστευτεί την ουτοπία της συνύπαρξης με το ΟΛΟΚΛΗΡΟ του – το εξυψωτικό του εγώ δηλαδή το εμείς χωρίς καθυστερήσεις, διεκδικήσεις, απαιτήσεις. Ένα εμείς στην σκηνή του κόσμου.

Η παράσταση

Βασίζεται στην μιμική υποκριτική, στην κίνηση, τις χειρονομίες και την ανοιχτή επικοινωνία με το κοινό. Είναι μία πρό(σ)κληση στην φαντασία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών – χώρου, χρόνου, κοινού, ηθοποιού, δρόμου που περνάει από μέσα και απ’ έξω, γειτονιάς, πόλης και γαλαξία. Σαν βουβή ταινία στα γυρίσματα της οποίας γινόμαστε μάρτυρες. Σαν μία μικρή γιορτή χωρίς τις διαμεσολαβήσεις της ενηλικίωσης.

Που; Και πότε;

Μόνο για τρεις παραστάσεις:

Παρασκευή 17, 
Σάββατο 18 
και Κυριακή 19 Μαΐου

ΣΤΙΣ 9.00 μμ

Στο Θέατρο Πήγασος
Αγίας Αικατερίνης 16,

Κρατήσεις θέσεων: 23510 74371
Εισιτήρια:
Γενική Είσοδος – 10 ευρώ.

Γιατί;
Γιατί μίκρυνε ο κόσμος –