5.4.24

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του βουλευτή Πιερίας Σπύρου Κουλκουδίνα για τη μετατροπή της Μουσειακής Αποθήκης Μακρυγιάλου Πιερίας σε μουσειακό και αρχαιολογικό χώρο.

Τη μετατροπή και αναβάθμιση της Μουσειακής Αποθήκης Μακρυγιάλου Πιερίας σε ένα σύγχρονο και επισκέψιμο μουσειακό και αρχαιολογικό χώρο, προτείνω, με κοινοβουλευτική μου παρέμβαση στην Υπουργό Πολιτισμού κ.Μενδώνη.
Η Μουσειακή Αποθήκη Μακρυγιάλου μπορεί και πρέπει να αποτελέσει πεδίο μιας συνολικής αναβάθμισης προκειμένου να ενισχυθεί η επισκεψιμότητα της και για το λόγο αυτό προτείνω:
Την εκπόνηση μιας νέας και επικαιροποιημένης κτιριακής και μουσειολογικής μελέτης για την αξιοποίηση όλων των χώρων της, προκειμένου να αποτελέσει ελκυστικό προορισμό για τους επισκέπτες.
Τη μεταφορά όλων των αρχαιολογικών ευρημάτων από τις ανασκαφές της Βόρειας Πιερίας στη Μουσειακή Αποθήκη Μακρυγιάλου που διαθέτει την κτιριακή υποδομή για να τα υποδεχθεί και να τα φιλοξενήσει, όπως και η επιστροφή ευρημάτων που εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και βρέθηκαν σε ανασκαφές στην περιοχή.
Την πρόσληψη εποχικού προσωπικού, προκειμένου να διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας της και να αυξηθεί η επισκεψιμότητά της, όπως συμβαίνει με όλους τους άλλους αρχαιολογικούς και μουσειακούς χώρους.
Το σχεδιασμό και τη διενέργεια μιας συντονισμένη και στοχευμένης καμπάνιας προβολής της, ως μουσειακού χώρου.
Η αναβάθμιση του συγκεκριμένου χώρου θα συμβάλλει και στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, αφού θα καταστεί μέρος του τουριστικού της προϊόντος.