7.4.24

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΛΚΟΥΔΙΝΑΣ: "Η ΝΔ έχει ταυτιστεί με τη μεγαλύτερη στρατηγική επιλογή της χώρας στον 20ο αιώνα: την πλήρη ένταξη της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη". ΦΩΤΟ

Η Νέα Δημοκρατία έχει ταυτιστεί με τη μεγαλύτερη στρατηγική επιλογή της χώρας στον 20ο αιώνα: την πλήρη ένταξη της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη.
🎯 Η επιλογή αυτή πολεμήθηκε από αυτούς που εκ των υστέρων έμαθαν να αναφέρονται στην Ευρωπαϊκή Ιδέα, την οποία δεν πίστευαν.

🎯Αυτή η παράταξη έχει δικαιωθεί ιστορικά και πολιτικά για τις στρατηγικές της επιλογές
Είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας. Αυτό τόνισα στην ομιλία μου, από το βήμα του 15ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Επισήμανα ότι η Ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη δεν είναι σχήμα λόγου, γιατί ήδη παράγει αποτελέσματα.
Στη χώρα μας έχουν ήδη εισρεύσει 14,7 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης από τα 36 δισεκατομμύρια ευρώ που δικαιούται η χώρα μας.
Η Ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη είναι αυτή που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την τροποποίηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής αλλαγές στους αριθμητικούς στόχους της αρχικής ΚΑΠ αλλά και σε άμεσες ενισχύσεις σε παρεμβάσεις που αφορούν το κλίμα, το περιβάλλον, τα οικολογικά προγράμματα και τις συνδεδεμένες ενισχύσεις.
Τόνισα ότι η Ισχυρή Ελλάδα είναι αυτή που έχει κύρος και φωνή στην Ευρώπη και αναφέρθηκα στην πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού για την έκδοση ευρωομολόγου, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι αμυντικές δαπάνες των χωρών-μελών της Ε.Ε, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν αυτή που ενίσχυσε τη θέση και το γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας, με νέες συμμαχίες, όπως η αμυντική συμμαχία αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής με τη Γαλλία ενώ ενίσχυσε και την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων μας Δυνάμεων με σύγχρονα οπλικά συστήματα.

🎯Επισήμανα ότι ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε 29 νέους φόρους, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μείωσε πάνω από 50 φόρους μέχρι σήμερα.

🎤 Έκλεισα την ομιλία μου, τονίζοντας:
‘’Η Ισχυρή Ελλάδα προϋποθέτει μια ισχυρή, στιβαρή διακυβέρνηση. Πολιτική και Οικονομική Σταθερότητα.
Ένα Πρωθυπουργό ικανό, με διεθνές κύρος και αξιοπιστία.
Η Νέα Δημοκρατία απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες με θετικό λόγο, δεν διχάζει.
Η Ισχυρή Ελλάδα είναι για όλους τους Έλληνες. Για αυτή την Ελλάδα αγωνιζόμαστε. Αυτή η Ελλάδα, η Ισχυρή Ελλάδα θα δώσει τη μάχη των ευρωεκλογών και θα νικήσει.΄΄