19.2.24

ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ της Κατερίνης* TO ΠΑΡΚΟ -ΦΩΤΟ

Παρασκευάς Καλπακτσόγλου: Μέρος του «ζωολογικού κήπου» του Δημοτικού κήπου (πάρκο) Κατερίνης που βρισκόταν στη Βορειοδυτική γωνία του.
Casos Kasiros: Και μασκότ αυτού ο Ζάχος! Ο δημοφιλής μπαμπουίνος
Μιχαλης Μειτ: Το πάρκο των ονείρων μας. Το πάρκο που ήταν για εμάς τους πιτσιρικάδες της εποχής της δεκαετίας του εξήντα ταξίδι χαράς και ανεμελιάς. Σαλτάραμε πάνω από τα κάγκελα και από την άλλη πλευρά ζούσαμε την ουτοπία μας. Ξεκινούσαμε από το συντριβάνι που ευτυχώς οι υπεύθυνοι του δήμου το διατήρησαν στην θέση του και πλέον αυτό με τα δύο κανόνια είναι τα σύμβολα του πάρκου έως σήμερα. Στην συνέχεια βολίδα για τον ζωολογικό κήπο. Υποδοχή από τα παγώνια που ανοίγοντας τα υπέροχα φτερά τους με τους μοναδικούς ιριδισμούς
μας άφηναν στον αγαπημένο όλων μας τον ζάχο να δίνει την τέλεια παράσταση κάνοντας όλα τα κόλπα που μπορεί να βάλει ανθρώπου νους με αποτέλεσμα να ανταμείβεται με καραμέλες φρούτα που τα είχαμε μαζί μας για να τον ανταμείψουμε. Οι ώρες περνούσαν έως την στιγμή που ακούγονταν η σφυρίχτρα του φύλακα που προειδοποιούσε ότι οι πόρτες θα κλείσουν. Έτσι και εμείς ξεκινούσαμε για την επιστροφή στα σπίτια μας με την χαρά να πλημμυρίζει τις παιδικές μας ψυχές. 
Σ.Σ Ότι ωραιότερο και ομορφότερο έχει διασωθεί στην γενέτειρα μας πόλη είναι το πάρκο μας. Ο μοναδικός πνεύμονας πρασίνου και αισθητικής. Οφείλουμε όλοι να το προσέχουμε σαν κόρη οφθαλμού ανά τις γενεές.

*** Ομορφες αφηγήσεις συμπολιτών μας στο facebook