29.2.24

Σπύρος Κουλκουδίνας: «Ηθικό χρέος & καθήκον της Πολιτείας να στηρίζει έμπρακτα τις οικογένειες των αστυνομικών που έπεσαν στο καθήκον»

Τα προβλήματα των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στη Πιερία αλλά και ένα ζήτημα με κοινωνικό πρόσημο που αφορά τη στήριξη οικογενειών αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους, εκτελώντας το καθήκον τους, αποτέλεσαν τη θεματολογία της συνάντησης που είχε ο Βουλευτής Πιερίας κ.Σπύρος Κουλκουδίνας με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Νικολακόπουλο.

Ο Σπύρος Κουλκουδίνας επισήμανε:

-Την ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Πιερία με προσωπικό λόγω της υποστελέχωσης αλλά και των συνταξιοδοτήσεων που επίκεινται.

-Τη διάθεση στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας νέων και σύγχρονων περιπολικών.

Παράλληλα έθεσε το ζήτημα της στήριξης των οικογενειών των αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους, εκτελώντας το καθήκον τους.

Στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι τις πρώτες ημέρες της πανδημίας και κατά τη διάρκεια του lockdown, οι αστυνομικοί ήταν στους δρόμους και στο καθήκον, εκτεθειμένοι στον ιό αφού ακόμα δεν υπήρχαν εμβόλια.

Τόνισε επίσης την ανάγκη να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την βαθμολογική αποκατάσταση των αστυνομικών που έπεσαν στο καθήκον, όπως συμβαίνει και για όσους υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Η Πολιτεία οφείλει, ηθικά και έμπρακτα, να στέκεται δίπλα στις οικογένειες των αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους, εκτελώντας το καθήκον τους» τόνισε ο Σπύρος Κουλκουδίνας.