13.12.23

Οι ΗΠΑ πλημμυρίζουν την αγορά με πετρέλαιο – πλήγμα για τον ΟΠΕΚ

Πλημμυρίζει η αγορά με αμερικανικό πετρέλαιο, μετατρέποντας σε «εφιάλτη» τις ελπίδες του ΟΠΕΚ για μια ονειρεμένη χρονιά υψηλών κερδών για το καρτέλ του «μαύρου χρυσού».
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε το Αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας, η παραγωγή αργού στις ΗΠΑ έχει φτάσει σε νέα ιστορικά ρεκόρ, παρά τα «εχθρικά» μηνύματα του προέδρου Μπάιντεν κατά της αμερικανικής πετρελαϊκής βιομηχανία: Οι Ηνωμένες Πολιτείες παράγουν περισσότερα από 13,24 εκατομμύρια βαρέλια αργού την ημέρα, ξεπερνώντας το ρεκόρ των 13 εκατομμυρίων που σημειώθηκε το 2019.

Στο νέο ρεκόρ συνέβαλε και η μεγάλη αύξηση στην παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στη Βόρεια Ντακότα, την τρίτη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγική πολιτεία, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ. «Η παραγωγή αργού αυξήθηκε κατά 1,7%, τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Μάρτιο.

Στη Βόρεια Ντακότα, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 6,5% στα 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Σεπτέμβριο, το υψηλότερο από τον Μάρτιο του 2020». «Η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο έφτασε σε νέο μηνιαίο ρεκόρ, λόγω της επανενεργοποίησης της λεκάνης του Μπάκεν στη Βόρεια Ντακότα», σχολιάζει η JP Morgan σε έκθεση του Δεκεμβρίου.

η συνέχεια εδώ: 
https://www.naftemporiki.gr