7.12.23

Γιώργος Φουρνιάδης. Ένας ζηλωτής του θεάτρου και λάτρης του Φεστιβάλ Ολύμπου-10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τον Γιώργο Φουρνιάδη τον γνωρίζουμε ώς "άνθρωπο του Φεστιβάλ Ολύμπου ή ώς σκηνοθέτη που έμαθε στα Λύκεια τη δεκαετία του ΄80 τον Σοφοκλή, τον Ευριπίδη, τον Αριστοφάνη κι έσπειρε  τη θεατρική παιδεία και αγάπη στους ανθρώπους της σημερινής γενιάς των 50ρηδων και των 40ντάρηδων. Ποιος δε θυμάται τις παραστάσεις των Λυκείων στο γήπεδο του Πιερικού με την κερκίδα γεμάτη κόσμο και τους μαθητές της Γ΄ λυκείου να παίζουν ΑΝΤΙΓΟΝΗ, ή ΟΙΔΙΠΟΔΑ!
Η εμφάνισή του επίσης θύμιζε ΖΖ ΤΟP με τη μακριά γενειάδα και τα μακριά μαλλιά του! 
Συχνά πυκνά ακούμε τις παρεμβάσεις του στο ράδιο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ασκώντας κριτική για την πορεία του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ καθώς και τις προτάσεις που καταθέτει για να "σωθεί ο πολιτισμός στην Πιερία". 
Ο Γιώργος Φουρνιάδης έχει αφήσει το στίγμα του στα πολιτιστικά δρώμενα του νομού μαζί με τον αείμνηστο Κλέαρχο Γώττα και τη θητεία του προέδρου του ΟΡΦΕΟ κ.  Τασχουνίδη.



Γεννήθηκε 1937 στον Σβορώνο Κατερίνης και σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου και Θεάτρου Λυκούργου Σταυράκου. Μέλος της Αντιπροσωπευτικής Επιτροπής Ηθοποιών του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, στο οποίο θέατρο εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη.
Δίδαξε θέατρο στη Δραματική Σχολή Κυριάκου Χαρατσάρη στη Θεσσαλονίκη και σε θεατρικά τμήματα της Λαϊκής Επιμόρφωσης του νομού Πιερίας. Ασχολήθηκε με την ανάπτυξη του μαθητικού και ερασιτεχνικού θεάτρου, δημιουργώντας θεατρικές σκηνές σε σχολεία και πολιτιστικούς συλλόγους κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. 
Δημιούργησε ερασιτεχνικούς θιάσους και τα περιφερειακά τμήματα της Παιδικής Σκηνής, της Πειραματικής Σκηνής και της Ποντιακής Σκηνής του Κ.Θ.Β.Ε. και τον θεσμό της Πολιτιστικής Άνοιξης Πιερίας (1987). Ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Μακεδονίας και ιδρυτικό μέλος του οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (1972) με έδρα την Κατερίνη.
Καλλιτεχνικός διευθυντής του επί σειρά ετών.



Ο παράς και ο φουκαράς (1964)

Οι ταινίες στις οποίες έπαιξε ο Γιώργος Φουρνιάδης -Φιλμογραφία

Δοξόμπους - Doxobus (1987)
Καραβάν σαράι (1986)
Ρομαντικό σημείωμα (1978)
Το χρονικό μιας Κυριακής (1975)
Δι`ασήμαντον αφορμήν (1974) [Γρηγόρης]
Η τελευταία Ανοιξη (1972)
Εκείνοι που ξέρουν ν' αγαπούν (1968)
Ο παράς και ο φουκαράς (1964) [φωτογράφος]
Μονεμβασιά (1964)
Ουρανός (1962)
Το ποτάμι (1960)
Λύτρωσε με αγάπη μου (1960