12.11.23

O Θανάσης Λάλας παρουσιάζει την “Επιτοίχια Χαρά” στην Θεσσαλονίκη-25 ΦΩΤΟ


Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου εγκαινιάστηκε η «Επιτοίχια Χαρά», η έκθεση έργων του εικαστικού Θανάση Λάλα στην Artion Gallery, στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια σειρά ζωγραφικών και γλυπτικών έργων, που "με εργαλείο την φαντασία, μετατρέπουν τους λευκούς τοίχους σε ορθάνοιχτα παράθυρα με θέα την χαρά που δικαιούμαστε, από την μεγέθυνση της σκληρής και ασήκωτης πραγματικότητας! Γιατί η χαρά δεν χωρά σε κάδρα, θέλει αέρα που φυσά και θέα που αποκαλύπτει τον μέσα μας κόσμο".
Όπως ο ίδιος ο Θανάσης Λάλας λέει για το εικαστικό event στη Θεσσαλονίκη, «η επι-τυχία της Επιτοίχιας χαράς που προσπάθησα να δημιουργήσω είναι ο θεατής που θα επισκεφτεί την έκθεση, να φύγει έχοντας γκρεμίσει τον τοίχο του επώδυνου της εποχής μας και με διάθεση να αλλάξει τις συνθήκες που του επιβάλλει η εποχή". 
Αυτό το πετυχαίνει, καθώς εισβάλλοντας στο χώρο της έκθεσης, σε απορροφούν τα χρώματα, τα σχέδια και τα σχήματα. 
Στην Ελλάδα, τον γνωρίζουμε -περισσότερο-ως δημοσιογράφο, με εκατοντάδες ή χιλιάδες συνεντεύξεις, αλλά τα τελευταία χρόνια, επανα-συστήνεται ως εικαστικός και μάλιστα με επιτυχία. 
Όσοι έχετε τη δυνατότητα ή την ευκαιρία, επισκεφθείτε την έκθεση στη Θεσσαλονίκη...
Σε μια εποχή στην οποία βομβαρδιζόμαστε με εικόνες ανθρώπων, με selfies, τα έργα του, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, μας κάνουν να σταματήσουμε και να δούμε το χώρο και τα αισθήματα αλλιώς, με έναν άλλο τρόπο...Γιατί η τέχνη, κάνει τη ζωή μας -όπως λέει - πιο ευρύχωρη ...