22.10.23

Επίσκεψη του Δ.Σ. Συλλόγου Λιτοχωριτών στη ΔΕΘ για την Έκθεση "Boat and Fishing Show - Ψάρεμα και Σκάφος" και στον συλλέκτη Δημήτρη Μασταγγά. ΦΩΤΟ


Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ Λ Ι Τ Ο Χ Ω Ρ Ι Τ Ω Ν Θ Ε Σ Σ Α Λ Ο Ν Ι Κ Η Σ
Από την επίσκεψη του Δ.Σ. στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για την Έκθεση "Boat and Fishing Show - Ψάρεμα και Σκάφος".
Ο κ. Δημήτρης Μασταγγάς, μέλος του Δ Σ. του Συλλόγου μας, εκθέτει ένα μέρος της πλούσιας συλλογής του, που αποτελείται από 70(!) ταχύπλοα σκάφη και 280(!) εξωλέμβιους κινητήρες με έτος κατασκευής από το 1940 και μετά.








Ως συλλέκτης ο κ. Μασταγγάς, με αυτήν την πρωτότυπη και μοναδική συλλογή στην Ελλάδα, αναδεικνύει με τον ιδιαίτερο αυτό τρόπο του την ναυτική παράδοση του Λιτοχώρου!

Επισημαίνεται ότι το μέγεθος αυτής της πρωτότυπης συλλογής απαιτεί μεγάλο χώρο στέγασης και έξοδα συντήρησης για να είναι επισκέψιμος από κάθε ενδιαφερόμενο αλλά και από μαθητές και σπουδαστές που ασχολούνται με τον τομέα συντήρησης μηχανών, σκαφών και σωστικών μέσων, γι' αυτό και κάθε προσφορά από χορηγούς είναι πολύ κρίσιμη και χρήσιμη!
Το ενδιαφέρον των επισκεπτών της ΔΕΘ για την πρωτότυπη συλλογή υπήρξε μεγάλο, ανάμεσα δε στους επισκέπτες της ήταν και ο κ. Κούβελας, βουλευτής Θεσσαλονίκης.

Η έκπληξη επίσης στη συγκεκριμένη έκθεση ήταν και η παρουσία του Λιτοχωρίτη ζωγράφου κ. Γιάννη Αδαμόπουλου, μέλος του Συλλόγου μας, που με τα μέλη της εικαστικής ομάδας "Επίμονη Τέχνη" συμμετείχαν με έργα τους, με θέμα φυσικά το θαλάσσιο περιβάλλον!

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος, 
Θεόδωρος Κάκκαλος
Η Γεν. Γραμματέας, 
Ελένη Καναβούρα