15.10.23

Αποκαλύφθηκε το μυστικό για το καλό σεξ – Δεν θα πιστέψετε πόσο απλό είναι

Το σεξ είναι μια φυσική επιθυμία του ανθρώπου. Πολλοί άνθρωποι το απολαμβάνουν. Σεξ με νέους ή πολλούς συντρόφους, διαφορετικά είδη σεξ, καλύτερο σεξ με τον τωρινό σας σύντροφο, όλα είναι απολύτως φυσιολογικά.
Ωστόσο, μερικές φορές, μπορεί να νιώθετε ότι η βελτίωση της σεξουαλικής σας ζωής είναι δύσκολη και καλύτερα να τη φανταστείτε παρά να το κάνετε. 
Σίγουρα, μπορείτε να βρείτε πολλούς πρακτικούς οδηγούς που προσφέρουν συμβουλές για καλύτερο σεξ σε άτομα οποιουδήποτε φύλου. Αλλά το καλό σεξ δεν αφορά μόνο το σώμα σας. Τα συναισθήματα και η διάθεσή σας παίζουν επίσης πολύ μεγάλο ρόλο.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν μπορείτε να έχετε μια ενεργή και υγιή σεξουαλική ζωή για πολλά, πολλά χρόνια. Υπάρχει ένα κλειδί που ανοίγει την πόρτα στο καλό σεξ.

Τα σημάδια μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής

Η οικοδόμηση και η διατήρηση μιας καλής σεξουαλικής ζωής με τον σύντροφό σας απαιτεί χρόνο και προσπάθεια και οι δύο από εσάς. Αυτά είναι τα συστατικά που μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την οικεία σας σχέση ικανοποιητική. 

Μερικά σημάδια επεριλαμβάνουν:

Αποδοχή των ελαττωμάτων και των ιδιορρυθμιών του άλλου
Προγραμματισμένο σεξ και ραντεβού, διασκέδαση και παιχνίδι
Αγάπη ο ένας για τον άλλον
Φυσική έλξη
Παραγωγική και ουσιαστική επικοινωνία
Προθυμία να αφιερώσετε χρόνο στον άλλον

Ποιο είναι το μυστικό για καλό σεξ;

Ας μιλήσουμε για το προφανές: 
Το σεξ είναι μια δραστηριότητα δύο ατόμων. Από τη φύση του απαιτεί ενεργή συμμετοχή και από τα δύο μέρη. Παρόλο που μπορεί να είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι ο σύντροφός μας ξέρει τι θέλουμε ή τι μας αρέσει, η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν είναι μάντης.

Χωρίς επαρκή επικοινωνία, δεν μπορούμε να περιμένουμε από τον σύντροφό μας να ξέρει τι μας αρέσει, τι χρειαζόμαστε ή τι θέλουμε να πειραματιστούμε.
Η τέχνη της επικοινωνίας είναι πολύ σημαντική για να έχουμε καλό σεξ. 
Τι προσφέρει η επικοινωνία;

1. Αυξημένη οικειότητα και εμπιστοσύνη

Όταν οι σύντροφοι μπορούν να μιλήσουν ανοιχτά για τις σεξουαλικές τους επιθυμίες και προτιμήσεις, δημιουργούν ένα περιβάλλον μεγαλύτερης οικειότητας και εμπιστοσύνης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πιο βαθύ και πιο ουσιαστικό σεξ.

Η ύπαρξη ανοιχτών γραμμών επικοινωνίας κατά τη διάρκεια του σεξ διασφαλίζει ότι και οι δύο σύντροφοι αισθάνονται ότι ακούγονται και ικανοποιούν τις ανάγκες τους. Ο καθένας έχει τις δικές του συμπάθειες, αντιπάθειες και όρια, και η συζήτηση για αυτά τα πράγματα μαζί μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και στενής σχέσης με τον σύντροφό σας.

Η επικοινωνία είναι το κλειδί για μια υγιή και ενεργή σεξουαλική ζωή σε μια συντροφική ή συζυγική σχέση, γι’ αυτό συζητήστε περισσότερο ο ένας με τον άλλον. Η κουβέντα για επιφανειακά πράγματα μπορεί να είναι διασκεδαστική, αλλά θυμηθείτε να εμβαθύνετε για να δημιουργήσετε πραγματικά οικειότητα μεταξύ σας.

2. Μικρότερη πιθανότητα για παρεξηγήσεις

Όταν οι σύντροφοι μπορούν να επικοινωνήσουν ξεκάθαρα τι θέλουν και τι δεν θέλουν στο σεξ, μειώνεται η πιθανότητα για παρεξηγήσεις και αρνητικά συναισθήματα. Οι παρεξηγήσεις οδηγούν σε πληγωμένα συναισθήματα, απογοήτευση, ακόμη και δυσαρέσκεια.

Μιλώντας ανοιχτά και ειλικρινά για αυτό που θέλετε και χρειάζεστε, θα αποφύγετε αυτά τα αρνητικά αποτελέσματα, δημιουργώντας μια θετική και ευχάριστη εμπειρία και για τους δύο σας.

3. Πιο ικανοποιητική σεξουαλική εμπειρία

Όταν οι σύντροφοι μπορούν να συζητήσουν και να εξερευνήσουν τις σεξουαλικές τους επιθυμίες, μπορούν να βρουν τρόπους για να απολαύσουν το σεξ ακόμα περισσότερο. Η επικοινωνία μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της σεξουαλικής απόδοσης.

Δίνοντας και λαμβάνοντας σχόλια, γνωρίζετε τι λειτουργεί και τι όχι, προσαρμόζεστε ανάλογα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο ικανοποιητική και ευχάριστη εμπειρία και για τους δύο συντρόφους και μπορεί ακόμη και να βελτιώσει τη συνολική σεξουαλική υγεία και ευεξία.

Η καλή επικοινωνία θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια πιο συναρπαστική και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Όταν μπορείτε να συζητήσετε και να εξερευνήσετε τις σεξουαλικές σας επιθυμίες, θα βρείτε νέους τρόπους για να απολαύσετε το σεξ μαζί.

4. Μπορείτε να ξεπεράσετε τυχόν σεξουαλικά προβλήματα ή εμπόδια

Για παράδειγμα, αν ένας σύντροφος δυσκολεύεται να φτάσει σε οργασμό, η καλή επικοινωνία μπορεί να βοηθήσει τον άλλο σύντροφο να καταλάβει τι μπορεί να κάνει για να τον βοηθήσει.

Φροντίστε να μοιράζετε τακτικά τις βαθύτερες σκέψεις και τα συναισθήματά σας μεταξύ σας. Η σεξουαλική οικειότητα είναι μια συνεχής διαδικασία ανακάλυψης. Η αληθινή οικειότητα μέσω της επικοινωνίας είναι ένα από τα πράγματα που μπορούν να κάνουν το σεξ υπέροχο.
Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει το να μοιραστείτε τυχόν απογοητεύσεις που μπορεί να έχετε, να μιλήσετε για σεξουαλικές εμπειρίες που σας αρέσουν ή φαντασιώσεις ή να συζητήσετε άλλα πράγματα που ίσως θέλετε να εξερευνήσετε μαζί.

Η διατήρηση μιας ανοιχτής γραμμής επικοινωνίας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τυχόν σεξουαλικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζετε από νωρίς, πριν επηρεάσουν τη σχέση ή την σεξουαλική σας αυτοεκτίμηση.

Πώς να επικοινωνήσετε

Αυτές είναι μερικές συμβουλές για να βελτιώσετε την επικοινωνία σας στο σεξ:

Αφήστε στην άκρη τις αναστολές σας και μιλήστε ανοιχτά και ειλικρινά για τις σεξουαλικές σας επιθυμίες και προτιμήσεις.
Ακούστε προσεκτικά τι έχει να πει 
ο σύντροφός σας.
Μη φοβάστε να πείτε όχι σε κάτι
 που δεν θέλετε να κάνετε.
Μη φοβάστε να ζητήσετε αυτό που θέλετε.