27.10.23

Οι μισθοί για τους επαναπατρισθέντες επιστήμονες άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου. Κίνδυνος για μαζικές παραιτήσεις από το ΕΣΥ

Ετοιμοπόλεμοι δηλώνουν οι γιατροί των δημόσιων δομών της χώρας μας έπειτα από τις δηλώσεις της αναπληρώτρια υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη η οποία την πρόσφατη συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε ότι το υπουργείο θα δώσει 100-150.000 μισθό και απαλλαγή από φόρους σε γιατρούς που θα θελήσουν να επαναπατριστούν από Αγγλία και Κύπρο.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος – ΟΕΝΓΕ με επιστολή της στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας κάνει λόγο για πρόκληση έναντι των γιατρών που έμειναν στην πατρίδα τους να εργαστούν όταν το υπουργείο τους δίνει ψίχουλα και από την άλλη υπόσχεται υψηλές αμοιβές σε γιατρούς που έφυγαν προκειμένου να επαναπατριστούν.

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ η υπόσχεση για 100.000 έως 150.000 και με μειωμένη φορολόγηση σε όσους γιατρούς αποφασίσουν να επαναπατριστούν και να δουλέψουν στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι πρόκληση. Όχι μόνο η κυβέρνηση τιμωρεί όσους γιατρούς έμειναν στην Ελλάδα και έβαλαν πλάτη την περίοδο της πανδημίας, όχι μόνο ομολογεί έμμεσα ότι οι μισθοί τους παρά τις μικρές αυξήσεις του 10%, που και αυτές κερδήθηκαν κάτω από αγώνες, είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες και αναντίστοιχες των υπηρεσιών που προσφέρουν, αλλά οδηγεί και στη δημιουργία γιατρών πολλών ταχυτήτων στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Περισσότερα εδώ: https://www.naftemporiki.gr