7.9.23

ΔΕΘ: Ακυρώνονται όλες οι κυβερνητικές εκδηλώσεις μέχρι την Κυριακή - Θα γίνει μόνο η ομιλία Μητσοτάκη

Ανατροπή στον σχεδιασμό της κυβερνητικής παρουσίας φέρνει η πρωτοφανής κακοκαιρίας Daniel που πλήττει τη χώρα και ειδικά τη Μαγνησία, αλλά και την υπόλοιπη Θεσσαλία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων και καταστροφικών πλημμυρών, το Μέγαρο Μαξίμου κατέστησε σαφές στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να ακυρώσουν οποιαδήποτε προγραμματισμένη παρουσία είχαν μέσα στο Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ, δηλαδή επίσκεψη στα περίπτερα, εγκαίνια περιπτέρων των υπουργείων και συμμετοχή σε εκδηλώσεις όπως πάνελ, συζητήσεις, ομιλίες κλπ μέχρι και την Κυριακή 10/9.
Εξαίρεση αποτελεί η συμμετοχή στην ομιλία του Πρωθυπουργού το Σάββατο 9/9 στο Βελλίδειο που θα γίνει κανονικά. Για τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, που παραδοσιακά πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή της ΔΕΘ, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί και φέτος.
Από τη Δευτέρα δίνεται η δυνατότητα στα κυβερνητικά στελέχη να επαναπροσδιορίσουν το πρόγραμμά τους στο πλαίσιο της ΔΕΘ.