13.9.23

Αυλαία στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας.ΦΩΤΟ

Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας Patras World Poetry Festival Patras, με 70 περίπου ποιητές από Κύπρο, Αλβανία, Τσεχία, Τουρκία, Νορβηγία, Κροατία, Τυνησία, ένας πολιτιστικός πλέον θεσμός, έκλεισε την αυλαία του. 
Την Τσεχία φέτος εκπροσώπησαν οι Kateřina Rudčenková, Simona Martínková Racková και Pavel Piekar.

Οι μέρες που πέρασαν στην Πάτρα, μαζί με τη Διευθύντρια του Τσεχικό Κέντρο Αθήνα, την Lucie Kuligová, θα μείνουν αξέχαστες για αυτούς, αλλά και για τους 70 συμμετέχοντες ποιητές και εικαστικούς από όλο τον κόσμο, χάρη στην εξαιρετική διοργάνωση, το πλούσιο πρόγραμμα του φεστιβάλ, την ασύγκριτη ελληνική φιλοξενία, η οποία, παρόλο που ξακουστή, εξέπληξε κυρίως τους ξένους προσκεκλημένους.

Αυτός ο αξιοθαύμαστος πολιτιστικός θεσμός, στον οποίο η Τσεχία έδωσε το παρόν για 2η φορά, συνεισφέρει σημαντικά στην προώθηση του ελληνισμού πέρα από τα σύνορα της χώρας. Ήδη προγραμματίζεται η συμμετοχή Ελλήνων ποιητών σε αντίστοιχο Τσεχικό φεστιβάλ του χρόνου, και οι αμοιβαίες σχέσεις δυναμώνουν συνεχώς στον τομέα της λογοτεχνίας, κάτι που μας χαροποιηθεί ιδιαίτερα.

Οι θερμές μας ευχαριστίες ανήκουν στον Πρόεδρο του Γραφείου Ποιήσεως, Antonis Skiathas, τον Πρόεδρο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας, τον Τριαντάφυλλο Κωτόπουλο, την project manager του Φεστιβάλ, Liana Zoza, τη Μαρία Κοκολάκι και όλους όσους με την αφοσιωμένη δουλειά τους βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της ξεχωριστής γιορτής της ποίησης.