27.7.23

Η Σωτηρία Ουσταμπασίδου - υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Κώστα Κουκοδήμο

 Στην πορεία νίκης του συνδυασμού «ΕΚΚΙΝΗΣΗ» του Δημάρχου Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμου, συντάσσεται η Σωτηρία Ουσταμπασίδου, ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Είναι παντρεμένη με τον Κων/νο Τσακυρίδη και έχουν έναν γιο, τον 14χρονο Παναγιώτη.

 Πτυχιούχος του τμήματος Υγείας & Πρόνοιας του Εσπερινού - Πρωινού ΕΠΑ.Λ και πιο συγκεκριμένα κάτοχος πτυχίων: 
Διοίκησης και Οικονομίας ΔΕ, 
Βοηθού Νοσηλευτικής, 
Φυσικοθεραπείας, 
Αισθητικής κ.α. είναι σήμερα φοιτήτρια του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ, 
ενώ συμμετέχει ενεργά σε δράσεις του Πανεπιστήμιου, καθώς και του Μουσείου Logic: Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας. 

Η Σωτηρία, ένας άνθρωπος δραστήριος, ενεργό μέλος της κοινωνίας μας, έχει αναπτύξει έντονη παρουσία και δράση - πάντα δίπλα στον πολίτη, με έμφαση σε εκφάνσεις του εθελοντισμού, της αληλλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς: 

- Είναι Πρόεδρος των Διαβητικών Ν.Πιερίας, διοικητικό μέλος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σωματείων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και μέλος της ΕΣΑμεΑ. 
Παρακινεί μάλιστα τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη στον αθλητισμό και σε δράσεις που έχουν κοινωνικό αντίκτυπο και αφήνουν και περιβαλλοντικό αποτύπωμα. 

-Είναι Συνοδός Βουνού (Δημόσιο ΙΕΚ Κατερίνης) και δραστηριοποιείται στον Όλυμπο και στα Πιέρια όρη. Έχει υλοποιήσει προγράμματα που αφορούν τα παιδιά και την οικογένεια στο βουνό με σκοπό να περνούν ποιοτικό χρόνο στη φύση μαζί με τις οικογένειές τους. Παράλληλα, έχει υλοποιήσει εθελοντικές δράσεις - συνοδείες στο βουνό για άτομα με αναπηρία και εργάζεται διαχρονικά για την προσβασιμότητά τους.

- Έχει παρακολουθήσει συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια για τα ΑμεΑ, ενώ από την θέση της Αντιπρόεδρου στη Δημοτική Κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Κατερίνης υλοποίησε δράσεις που αφορούν την Τρίτη ηλικία, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ, τους παιδικούς σταθμούς. 

Είναι Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης, εθελόντρια ραδιοφωνική παραγωγός, καθώς και μέλος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης. 

-Είναι μέλος του Δ.Σ στην Παναθηναϊκή Οργάνωση Γυναικών με ενεργό δράση και έμφαση στην στήριξη του γυναικείου φύλου.

 - Είναι εθελόντρια στα Φεστιβάλ του Δήμου Κατερίνης, καθώς και σε δράσεις της Αντιδημαρχίας Τουρισμού που επικεντρώνονται στην προβολή της ευρύτερης περιοχής.

 «Επιδίωξή μου είναι να συνδράμω με ανιδιοτέλεια στην βελτίωση της καθημερινότητας μας στον τόπο μας. Με τον Κώστα Κουκοδήμο, στον ενωτικό συνδυασμό μας, με επίκεντρο τη λήψη αποφάσεων με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όλοι μαζί για την νέα εποχή του Δήμου μας» σημειώνει χαρακτηριστικά.