2.7.23

Το μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο, οι πολιτικοί… και η «Πολιτική»… στις πρόσφατες εκλογές.

Πέρασαν και αυτές οι εκλογές, που διεξήχθησαν ομαλά και σύμφωνα με το Σύνταγμα και όλα τα Ευρωπαϊκά πολιτικά δεδομένα. Ορκίστηκαν πρωθυπουργός και υπουργικό συμβούλιο, μεθαύριο οι βουλευτές και ραντεβού την επόμενη τετραετία. Όμως τα όσα γράφηκαν και λέχθηκαν τον τελευταίο καιρό για το μοναστήρι στον Όλυμπο, δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στα εκκλησιαστικά πράγματα. Ίσως το έχει η μοίρα του να τραβάει τα πάνδεινα από τους ανθρώπους. Όμως μπορεί οι άνθρωποι να λένε και οι δημοσιογράφοι να γράφουν ότι θέλουν, αλλά ο Θεός τα «ακούει» και τα «βλέπει» όλα. 
Γράφηκαν εκατοντάδες κείμενα και χιλιάδες σελίδες για την φερόμενη πολιτική βούληση των γερόντων αυτού του μοναστηριού. 
Όμως εμείς καλόπιστα δεχόμαστε τη σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μονής. 
Στο σημείο αυτό θέτουμε τα πιο κάτω ερωτήματα. 
*Δεν έχουν το δικαίωμα οι παπάδες και οι καλόγεροι να ψηφίζουν όπου θέλουν; 
*Μήπως τους έχουν στερήσει τα πολιτικά δικαιώματα και δεν το ξέρουμε; 
*Δεν έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν κατά κρίση και συνείδηση;
 *Και πάντα με βάση το σύνταγμα και τους νόμους; *Γιατί λοιπόν χύθηκε τόσο πολύ «μελάνι»;
   
Εν πάση περιπτώσει όλα θα κριθούν και θα φανούν στην πράξη.
Ο κόσμος ψήφισε και όλοι θα κριθούν και από το Θεό και από ανθρώπους. 
Απλά κατά τη γνώμη μας, η πίεση, οι προσβολές και οι απειλές ήταν απαράδεκτες από κάθε πλευρά. Δεν γνωρίζουμε ούτε τι ψήφισε ο καθένας, ούτε τι καπνό φουμάρει ο κάθε εκλέγεις. 
Δεν ξέρουμε ποιοι έχουν δίκιο και ποιοι όχι.
 Θα φανεί και θα αποδειχθεί όπως προαναφέραμε από τη ζωή τα επόμενα χρόνια.
 Όμως τα ερωτήματα παραμένουν. 
Πως είναι δυνατόν όλες τις τελευταίες δεκαετίες σε αυτό το μοναστήρι να συρρέουν καθημερινά δεκάδες, εκατοντάδες και χιλιάδες πιστοί και πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί όλων των κομμάτων, να ζητάνε βοήθεια, να ζητάνε να τους ψηφίσουν (πχ βλέπε φωτογραφία αρχείου) και σήμερα όλα αυτά να ξεχνιούνται και να πιέζουν τους γέροντες; Και μάλιστα για ένα μοναστήρι το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει τα εκκλησιαστικά δεδομένα στην περιοχή μας και όχι μόνο και με μια τεράστια προσφορά κλπ. 
Η φωτογραφία είναι από δημοσίευμα τοπικού site το Μάιο του 2019, στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όταν ο περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και ο περιφερειακός σύμβουλος Ηλίας Παπανικολάου, είχαν επισκεφθεί τον ηγούμενο γέροντα Μάξιμο, μαζί με τους τότε περιφερειακούς συμβούλους Δημήτρη Τσιμήτρη, Αριστείδη Αγγέλου και Απόστολο Τζόβα.