26.7.23

Ανακοινώθηκαν οι 8 της «Λαϊκής Συσπείρωσης Κεντρικής Μακεδονίας» στην Πιερία

Τους πρώτους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους Κεντρικής Μακεδονίας έδωσε στη δημοσιότητα η «Λαϊκής Συσπείρωσης Κεντρικής Μακεδονίας» με επικεφαλής τον Σωτήρη Αβραμόπουλο.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ανακοίνωσε συνολικά 94 υποψηφίους και συγκεκριμένα, 48 στη Θεσσαλονίκη, 9 στην Πέλλα, 7 στην Πιερία, 8 στην Ημαθία, 11 στις Σέρρες, 5 στο Κιλκίς και 6 στη Χαλκιδική.

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της παράταξης, Σωτήρης Αβραμόπουλος, είναι μέλος του γραφείου της επιτροπής περιοχής της οργάνωσης περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Είναι 42 χρονών, εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη.

Είναι πολιτικός μηχανικός, απόφοιτος του αντίστοιχου τμήματος του ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης του προγράμματος «Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές» του ΕΑΠ. Δραστηριοποιήθηκε από μικρή ηλικία στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα και στη συνέχεια στο κίνημα των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων μηχανικών, ενώ χει διατελέσει μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ (Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας) σε προηγούμενη θητεία.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», «στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στελεχώνεται από ανθρώπους αγωνιστές, με προσφορά, με αξίες και ιδανικά που δεν έχουν δεσμεύσεις σε συμφέροντα. Από εργαζομένους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εργάτες και υπάλληλους, εκπαιδευτικούς, υγειονομικούς, μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, καθηγητές πανεπιστημίου, μικρούς επαγγελματίες και αγρότες, φοιτητές, ανθρώπους των τεχνών, του αθλητισμού. Με διακριτό το χαρακτηριστικό της ανανέωσης του ψηφοδελτίου και της παρουσίας ανθρώπων μέσα από τα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, στο κίνημα των μικρών επαγγελματιών και αγροτών, στο φοιτητικό κίνημα, στο κίνημα των συνταξιούχων που όλο αυτό το διάστημα βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, για τη βελτίωση της ζωής της κοινωνικής πλειοψηφίας στην Περιφέρεια μας».

Τα ονόματα των υποψηφίων είναι τα εξής:


Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

1. Ευαγγελόπουλος Δημήτρης, 47 ετών, Ξενοδοχοϋπάλληλος. Μέλος Δ.Σ. Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ».

2. Ζαχαρόπουλος Αχιλλέας, 64 ετών, Ιατρός, Ελεύθερος Επαγγελματίας. Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας.

3. Κουλαουζίδης Παναγιώτης, 58 ετών, Αγρότης, Βιοκαλλιεργητής. Μέλος Δ.Σ. Πολιτιστικού Συλλόγου Καταχά «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», Μέλος ΔΣ Συνεταιρισμού Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων “ΚΟΥΚΟΥΛΙ”, Μέλος Δ.Σ. Αγροτικού Συνεταιρισμού «ΕΡΙΒΩΛΟΣ».

4. Κουρίτα Κατερίνα, 50 ετών, Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης-Δημόσιος Υπάλληλος. Δημοτική Σύμβουλος στον δήμο Δίου-Ολύμπου.

5. Ναβροζίδου Χαρά 39 ετών, Εκπαιδευτικός αναπληρώτρια. Μέλος ΔΣ Συλλόγου Γυναικών Κατερίνης.

6. Παπαγεωργίου Αρχοντία, 27 ετών, Εργαζόμενη στον επισιτισμό.

7. Παπαδόπουλος Μπάμπης, 53 ετών , Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης-Δημόσιος Υπάλληλος. Μέλος Εποπτικού Συμβουλίου Πανελλήνιας Ένωσης Φιλόλογων.