4.7.23

Οι 7 βουλευτές της Πιερίας, ο αρχηγός κόμματος και οι 2 Υφυπουργίνες !! (ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)!ΦΩΤΟ

Γράφει ο 
Θεοχάρης Μπικηρόπουλος
Συγγραφέας-Blogger

Ορκίστηκε η νέα Βουλή, που προέκυψε από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023. Εκατό (100) είναι τα νέα πρόσωπα, τα "πρωτάκια" της Βουλής, αρκετές οι «επιστροφές» στα έδρανα, ενώ διαφορετική είναι πλέον και η χωροταξία στη νέα οκτακομματική Βουλή των Ελλήνων.
Ο κοινοβουλευτικός χάρτης όσον αφορά τις έδρες έχει ως εξής:
Η ΝΔ 158 βουλευτές,
ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 47,
το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής 32,
το ΚΚΕ 21,
το κόμμα “Σπαρτιάτες” 12,
η Ελληνική Λύση-Κυριάκος Βελόπουλος 12, το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα “ΝΙΚΗ”, 10,
και η Πλεύση Ελευθερίας-Ζωή Κωνσταντοπούλου 8 βουλευτές.   
Από την Πιερία έχουν εκλεγεί:
ο κ. Φώντας Μπαραλιάκος (1ος σε ψήφους στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ), η κ. Άννα Μάνη, που επιλέχθηκε από τον πρωθυπουργό για τη θέση της Υφυπουργού Ανάπτυξης και ο νεαρότερος όλων, ο κ. Σπύρος Κουλκουδίνας.
 
Η έδρα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του Σάκη Γκούνα στην Πιερία, κερδήθηκε λόγω του εκλογικού νόμου, από το κόμμα ΝΙΚΗ και τον κ. Κομνηνό Δελβερούδη .

Στη βουλή όμως εκτός από τους 4 βουλευτές που προαναφέραμε, έχουμε ακόμη δύο βουλευτές από την Πιερία, οι οποίοι για επαγγελματικούς λόγους ζουν σε πόλεις της Μακεδονίας: Τον κ. Χρήστο Γιαννούλη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εκλέγεται στη Θεσσαλονίκη, κατάγεται όμως από την Κατερίνη και τον κ. Δημήτρη Νατσιό, ο οποίος κατάγεται από το Μοσχοχώρι Πιερίας και η οικογένειά του (τα αδέρφια του) βρίσκονται στο Μοσχοχώρι και στην Κατερίνη.
Ο κ. Νατσιός όμως για όσους δεν το έχουν συνειδητοποιήσει είναι ο πρόεδρος και αρχηγός του κόμματος ...ΝΙΚΗ !
Ο αγαπητός δημοσιογράφος Βαγγέλης Ζαμαντζάς μας πληροφόρησε ότι υπάρχει ακόμη μια Υφυπουργός από την Πιερία, με καταγωγή από την Κονταριώτισσα!! Η Χριστίνα Αλεξοπούλου γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1978 και μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι κόρη του Μιχάλη Χρ. Αλεξόπουλου, εργολάβου δημοσίων έργων από την Πιερία και της Μαρίας Σπ. Καραπάνου από την Αχαΐα.
Φοίτησε στο 7ο Λύκειο Πατρών και σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, από όπου και έλαβε το Δίπλωμα της Πολιτικού Μηχανικού. Με αυτή την ιδιότητα δραστηριοποιείται επαγγελματικά και επιχειρηματικά στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων από το 1998, υλοποιώντας πληθώρα έργων τοπικής, περιφερειακής και εθνικής εμβέλειας. Αναπτύσσει έντονη κοινωνική και πολιτική δράση στον χώρο της Κεντροδεξιάς από τα μαθητικά της χρόνια, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ΜΑΚΙ, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την ΟΝΝΕΔ. Το διάστημα 2004 – 2010 διετέλεσε Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας και Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ. Το 2006 έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα για δημόσιο αξίωμα, εκλεγόμενη Νομαρχιακή Σύμβουλος Αχαΐας, πρώτη στον συνδυασμό της. Παράλληλα με την επαγγελματική και οικογενειακή της διαδρομή, από το 2010 που ολοκληρώθηκε η θητεία της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολείται συστηματικά με τον κλάδο των Πολιτικών Μηχανικών, ανερχόμενη σε θέσεις ευθύνης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), στο Παράρτημα Αχαΐας και την Κεντρική Διοίκηση. Σήμερα είναι Μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, εκλεγμένη με την παράταξη που υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία. Στο νέο κυβερνητικό σχήμα εντάχθηκε η Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία τοποθετήθηκε υφυπουργός στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με υπουργό τον Χρήστο Σταϊκούρα.

Άρα η Πιερία εκπροσωπείται στη νέα Βουλή, από 7 βουλευτές εκ των οποίων ο ένας αρχηγός κόμματος και 2 εκπρόσωποι του ωραίου φύλλου, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Υφυπουργός Υποδομών!

Το OlymposVoice τους συγχαίρει κι εύχεται να τιμήσουν με συνέπεια όλα όσα ακούσαμε να ορκίζονται στην Ελληνική Βουλή.