14.7.23

Η 12η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση «ανοίγει πύλες» από 22 έως 27 Σεπτεμβρίου

Οι διοργανώτριες αρχές της 12ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας, η Αντιπεριφέρεια Πιερίας, ο Δήμος Κατερίνης το Επιμελητήριο Πιερίας, που «ανοίγει πύλες» από 22 έως 27 Σεπτεμβρίου, στον εκθεσιακό χώρο του οικισμού της Ανδρομάχης έκαναν την πρώτη ενημέρωση για το μεγάλο ετήσιο εμπορικό γεγονός της Πιερίας. Σοφία Μαυρίδου, Κώστας Κουκοδήμος και Ηλίας Χατζηχριστοδούλου κατέθεσαν τις απόψεις τους για τη σημασία που έχει για την Πιερία η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση, που καθίσταται τόπος συνάντησης των επιχειρηματικών επιτευγμάτων του τόπου μας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, μίλησε για την ύψιστη σημασία της συνεργασίας, και σύμπραξης, των δύο βαθμίδων διοίκησης με το Επιμελητήριο καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του, αλλά και συγκεκριμένα στο πλαίσιο διοργάνωσης της ΕΒΕΠ, εγκωμιάζοντας τη συμβολή τους ως συνδιοργανωτές στο μεγάλο εγχείρημα. Η σύμπνοια αποφάσεων, και η αρωγή των τοπικών φορέων στις δράσεις του Επιμελητηρίου, που μοναδικό στόχο έχουν την ενίσχυση και ανάδειξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην πόλη, αποτελεί «επιτυχία» για το νομό Πιερίας. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θέλω επίσης να σας διαβεβαιώσω για ακόμη μια φορά, πως είμαστε από τους φορείς, περιφέρεια, δήμος, Επιμελητήριο, που πολλές δράσεις που αφορούν την επιχειρηματικότητα, και όχι μόνο, καταφέρνουμε και τις κάνουμε μαζί. Αυτό νομίζω είναι επιτυχία του νομού.»Η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση που διοργανώνεται εδώ και 12 χρόνια στην Κατερίνη, αποτελεί πια ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και για την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις ανάλογου είδους στη χώρα μας. Με την έκταση αυτής, να καλύπτει στο σύνολο 4.400 τ.μ.

Η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου τόνισε πως η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση, η 12η κατά σειρά, δεν αποτελεί πια μόνο τοπικό «προϊόν». Ο οικονομικός, πολιτιστικός, και κατ' επέκταση κοινωνικός χαρακτήρας της ΕΒΕΠ, κινεί το ενδιαφέρον επιχειρηματιών, κι επισκεπτών, τόσο από την περιφέρεια, όσο και από διάφορες άλλες περιοχές της χώρας. Η Π.Ε. Πιερίας, στέκεται αρωγός στο μεγάλο αυτό εγχείρημα, που προωθεί την επιχειρηματική δραστηριότητα του τόπου, αλλά και συμβάλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής, που φέτος μέλλεται να είναι αρκετά ικανοποιητική.Η κα. Μαυρίδου μετέφερε και τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα. «Θα ήθελα σε αυτό το σημείο, να μεταφέρω σε όλους τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα. Όπως πολύ σωστά αναφερθήκατε πρόεδρε, πέρα από την πρόταση, και την αποδοχή από μας, γιατί η έκθεση στηρίζεται από τον προϋπολογισμό της περιφερειακής ενότητας, ο Περιφερειάρχης πάντα με δική του συναίνεση και με δικές του προτάσεις, ενδυναμώνει όχι μόνο την εμποροβιοτεχνική, αλλά και όλες τις δράσεις, μέσα από τις πρωτοβουλίες που γνωρίζετε όλο αυτό το χρονικό διάστημα.»Ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, εξήρε τόσο την αγαστή συνεργασία που διέπει τους φορείς του Δήμου, με το Επιμελητήριο Πιερίας, όσο και την απέραντη προσωπική προσφορά του προέδρου Ηλία Χατζηχριστοδούλου, στη διοργάνωση της ΕΒΕΠ. Ενός πονήματος που έχει καθιερωθεί σε βάθος ετών ως θεσμός, ενισχύοντας την «εξωστρέφεια» των τοπικών επιχειρήσεων. «Πραγματικά η συνεργασία μας με το Επιμελητήριο, στα 4 αυτά χρόνια που διετέλεσα Δήμαρχος, αλλά και στη διάρκεια της θητείας μου ως Βουλευτής, ήταν πάντα άψογη. Είναι ένας πολύ δραστήριος άνθρωπος ο Ηλίας, κι έχει καταφέρει να κάνει γνωστό το Δήμο και το νομό με αυτή την έκθεση. Γιατί έρχονται από όλη την Ελλάδα επισκέπτες. Οπότε δεν θα μπορούσε ο Δήμος Κατερίνης να λείπει από αυτό το event.»


Ο κ. Κουκοδήμος γνωστοποίησε τις συντονισμένες προσπάθειες της διοίκησης για τη λήψη χρηματοδότησης, με σκοπό τη δημιουργία κλειστών εκθεσιακών εγκαταστάσεων στο ήδη υπάρχον οικόπεδο όπου λαμβάνει χώρα η ΕΒΕΠ. Οι προσπάθειες αυτές, αφορούν σχετικό αίτημα προς το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς και ενδεχόμενη πρόταση για ένταξη στο πρόγραμμα «Τρίτσης». «Θα είναι καλό για το Δήμο να υπάρχει ένας τέτοιος κλειστός μεγάλος χώρος, για να μπορούν να γίνονται οι εκθέσεις. Φέτος ο δήμος Κατερίνης συμμετέχει με το ποσό των 15.000 ευρώ, με την τεχνική του υπηρεσία, την υπηρεσία καθαριότητας, οι οποίες πιστεύω ότι και πέρυσι δώσανε τον καλύτερο τους εαυτό. Να συμμετέχουν όλοι, να έρθουν όλοι, να το επισκεφθούν όλοι. Είναι καλό για τον τόπο. Όπως επίσης να κάνουμε κάλεσμα και σε ξένους φορείς, να έρθουν να επισκεφθούν την έκθεση, να τη μάθει όλη η Ελλάδα. Γιατί πιστεύω ότι έχει γίνει μια από τις καλύτερες εκθέσεις της χώρας μας.»