14.5.23

Παρουσίαση δράσης της ΑΜΚΕ «Φίλοι Μουσείου Πόλης Κατερίνης» στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας-ΦΩΤΟ

Η παρουσίαση της δράσης της ΑΜΚΕ «Φίλοι Μουσείου Πόλης Κατερίνης» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενός project του σχολείου 
Δεύτερης Ευκαιρίας με θέμα: «Ο Τουρισμός στο Δήμο Κατερίνης: Υπάρχουσα κατάσταση και προοπτική». 
Ιδιαίτερα «ανήσυχοι» οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν το project Στογιαννόπουλος Αναστάσιος και Μπαλτατζή Αλεξάνδρα θεωρούν τον πολιτισμό καίριο στοιχείο της ταυτότητας μιας πόλης. 
Προετοιμάστηκε μία παρουσίαση η οποία απαντούσε στα ερωτήματα: τι είναι Μουσείο Πόλης, γιατί επιλέχτηκε το Μουσείο Πόλης, τι μπορεί να αποτελέσει μουσειακό υλικό, γιατί η Κίνηση έγινε ΑΜΚΕ, τι δράσεις έγιναν μέχρι σήμερα, τι προγραμματίζεται να γίνει και τέλος πώς πρέπει όλο αυτό το εγχείρημα να υλοποιηθεί εντασσόμενο σε κάποιο φορέα του ΔΗΜΟΥ Κατερίνης. 
Η παρουσίαση συνοδευόταν από πλούσιο φωτογραφικό υλικό των δράσεων. 
Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον και με την παρότρυνση των εκπαιδευτικών Αργυρώ Κουβά και Όλγα Ματθαίου (μέλος της ΑΜΚΕ) διατύπωσαν πολλά ερωτήματα τα οποία απαντήθηκαν με θέρμη. Από τη συζήτηση που ακολούθησε έγινε αντιληπτή η μεγάλη εντύπωση που προκαλείται σε κάποιον όταν συνειδητοποιεί το γεγονός ότι η πόλη της Κατερίνης δε διαθέτει κανένα Μουσείο. Η απρόσμενη αποδοχή της πρότασης δημιουργίας ενός Μουσείου Πόλης Κατερίνης δίνει κουράγιο στην ΑΜΚΕ να συνεχίσει με αμείωτο ρυθμό.
Ευχαριστούμε 
το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και τη Διευθύντρια κ. Δριστά Χρυσαυγή για την ξεχωριστή φιλοξενία, το ζεστό κλίμα και τα αναμνηστικά δώρα. 
Τη συγχαίρουμε για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει προκειμένου το ΣΔΕ να πετύχει το σκοπό του που είναι η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων που δε διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα και δεξιότητες ώστε να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας.