20.5.23

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Η ΕΚΛΟΓΗ...ΓΙΏΡΓΟΣ Σ. ΚΑΝΤΑΡΤΖΗΣ

Ως ΄Ελληνες καλούμαστε να εκλέξουμε ποιος θα μας κυβερνήσει για τα επόμενα 4 χρόνια. Και δεν είναι δυο που ζητούν την ψήφο μας , αλλά 36. Κι αυτό είναι ελληνική πρωτοτυπία και δείχνει τον χαρακτήρα μας. Παρόλα αυτά, άσχετα ποιοι και πόσοι είναι οι υποψήφιοι, στο τέλος ένας θα εκλεγεί και θα μας κυβερνήσει. Η καλή ή κακή εκλογή αφορά το έθνος και γίνεται μόνο για κάποιο χρονικό όριο.
Υπάρχει όμως μια άλλη εκλογή, η πιο σημαντική στη ζωή τού καθένα μας, που δεν αφορά μόνο το παρόν αλλά και το αιώνιο μέλλον μας. Και στην εκλογή αυτή δεν υπάρχει λευκή ψήφος ή αποχή. Είναι εκλογή ανάμεσα σε δυο πρόσωπα, που την κάνεις μια φορά και αφορά το παρόν και το μέλλον της ζωής σου. Κάποτε ο λαός Ισραήλ, στο ερώτημα του Πιλάτου, άρχοντα της περιοχής, κλήθηκε να εκλέξει ανάμεσα στον Ιησού και τον Βαραββά. Ποιος ήταν ο Ιησούς; ΄Ηταν ο ενσαρκωμένος Λόγος (Ιωάν. 1:1, 1/14), που ήρθε να προσφέρει τον Εαυτό Του θυσία για τη σωτηρία μας (Ιωάν. 3:16). Και ποιος ήταν ο Βαραββάς; ΄Ενας διαβόητος κακοποιός, ληστής (Ματθ. 27:16, Ιωάν. 18:40). Κι όμως, ο λαός σύσσωμος επέλεξαν τον Βαραββά! Χωρίς να λογαριάσουν τις συνέπειες, αφού είπαν: ««Το αίμα του ας βαραίνει εμάς και τα παιδιά μας» (Ματθ. 27:25) Επίσης, στην Παλαιά Διαθήκη, ο ηγέτης του λαού Ισραήλ, Ιησούς του Ναυή, βλέποντας την αποστασία του λαού, που λάτρευε τους ψεύτικους θεούς και όχι τον Θεό που τους απελευθέρωσε από τη δουλεία και τους ευεργέτησε με πολλούς τρόπους, τους προκάλεσε να εκλέξουν: «Αλλ' εάν δεν αρέσκη εις εσάς να λατρεύητε τον Κύριον, εκλέξατε σήμερον ποίον θέλετε να λατρεύητε· ή τους θεούς, τους οποίους ελάτρευσαν οι πατέρες σας πέραν του ποταμού, ή τους θεούς των Αμορραίων, εις των οποίων την γην κατοικείτε· εγώ όμως και ο οίκός μου θέλομεν λατρεύει τον Κύριον» (Ιησούς Ναυή 24:15).

Κι εσύ, αγαπητέ συμπατριώτη, θα πας να εκλέξεις το κόμμα που σε εκφράζει. Μην ξεχνάς, όμως, ότι, η πιο σημαντική εκλογή της ζωής σου, δεν είναι ποιο από τα 36 κόμματα θα εκλέξεις, δηλ. κάποιο από τους σημερινούς «θεούς», αλλά πρέπει να δώσεις απάντηση στο θεμελιώδες ερώτημα, που έχει σχέση με το παρόν και το αιώνιο μέλλον σου: Ιησούς ή Βαραββάς; Ποιον θα υπηρετήσεις; Τον Ιησού ή τον Σατανά, το πνεύμα ή τη σάρκα, το φως ή το σκοτάδι, τη ζωή ή τον θάνατο, την πίστη ή την απιστία, την αλήθεια ή το ψέμα...; Η απάντησή σου έχει τόσο προσωρινές όσο και αιώνιες συνέπειες.

Και μη ξεχνάς τα λόγια του Χριστού: «Κανένας δεν μπορεί να υπηρετεί δύο κυρίους, γιατί ή θα μισήσει τον έναν και θα αγαπήσει τον άλλο ή θα προσηλωθεί στον έναν και θα καταφρονήσει τον άλλο. Δεν μπορείτε να υπηρετείτε και τον Θεό και το Μαμωνά» (Ματθαίος 6:24).