13.4.23

Ολο και πιο έντονη «δραστηριότητα» των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα! - Οι Στόχοι

Η υπηρεσία κατασκοπείας της Τουρκίας, Milli İstihbarat Teşkilatı (MIT), έχει επεκτείνει τις μυστικές της επιχειρήσεις στην ελληνική επικράτεια, ενώ Τούρκοι και Έλληνες διπλωμάτες εμπλέκονται σε κάτι που φαίνεται να είναι ένα «ξεπάγωμα» των διμερών σχέσεων μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που σκότωσαν 50.399 ανθρώπους στη νότια Τουρκία.

Abdullah Bozkurt/NordicMonitor

Σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα που έλαβε πρόσφατα το Nordic Monitor, η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών υπέβαλε έκθεση με ημερομηνία 2 Μαρτίου 2023, δηλαδή λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες, αφότου ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε τις σεισμόπληκτες περιοχές για να εκφράσει την αλληλεγγύη της Ελλάδας και τη συνεχή υποστήριξη στις προσπάθειες διάσωσης και ανακούφισης.

Η έκθεση της MIT καθιστά σαφές ότι οι διπλωματικές χειρονομίες και οι αβρότητες σε πολιτικό επίπεδο, δεν μεταφράστηκαν πραγματικά σε μείωση ή περιορισμό της κατασκοπευτικής δράσης της MIT. Μάλλον το αντίθετο συνέβη, καθώς η MIT ενέτεινε την κατασκοπεία και την παρακολούθηση της στην Ελλάδα!
Η τουρκική υπηρεσία λειτουργεί απευθείας υπό τις εντολές του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εμπιστεύτηκε την ηγεσία της στον μακροχρόνιο έμπιστό του Χακάν Φιντάν -μια αντιδυτική ισλαμική φιγούρα- πριν από περισσότερο από μια δεκαετία.

Η συνέχεια και 
αποκαλυπτικά έγγραφα εδω: https://www.newsbreak.gr