10.2.23

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της φετινής τουριστικής σεζόν έδεσε στη Θεσσαλονίκη. ΔΙΟΝ -Ολυμπος στο πρόγραμμα επισκέψεων των τουριστών.

Έδεσε στη Θεσσαλονίκη σήμερα το πρωί το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της φετινής τουριστικής σεζόν.Στελέχη της ΟΛΘ ΑΕ και του Δήμου Θεσσαλονίκης μαζί με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα υποδέχθηκαν το Viking Sky, το οποίο μεταφέρει συνολικά 840 τουρίστες.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για το πρώτο από τα συνολικά 67 κρουαζιερόπλοια που αναμένονται φέτος στη Θεσσαλονίκη, μετά την επιτυχημένη χρονιά του 2022.Η πλειονότητα των τουριστών είναι από τις ΗΠΑ, ωστόσο υπάρχουν και ταξιδιώτες από την Αυστραλία, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αρκετοί από τους τουρίστες βγήκαν και κάνουν βόλτα στην ηλιόλουστη να και κρύα Θεσσαλονίκη, ενώ κάποιοι άλλοι ακολούθησαν ένα πρόγραμμα εκδρομής στη Βεργίνα, στους καταράκτες της Έδεσσας και στον Όλυμπο.
Το πλοίο, που ξεκίνησε από τον Βόλο, θα αποχωρήσει αργά το βράδυ από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και θα συνεχίσει το ταξίδι του στην πόλη Κουσάντασι στην Τουρκία και έπειτα στη Ρόδο.


«Υποδεχθήκαμε σήμερα το πρώτο κρουαζιερόπλοιο. Στην πλειονότητά τους είναι Αμερικανοί τουρίστες. Ως Δήμος Θεσσαλονίκης μας ενδιαφέρει η αμερικανική αγορά και θέλουμε να έρχονται στην πόλη», δήλωσε η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Μαρία Καραγιάννη.