13.1.23

Μέλη των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης που θα παραστούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Οι γαλαζοαίματοι που θα παραστούν

Τα παιδιά του Κωνσταντίνου και η αδελφή του, Σοφία της Ισπανίας βρίσκονται εδώ και ημέρες στην Αθήνα από τη στιγμή που επιδεινώθηκε η υγεία του. Στην Ελλάδα αναμένονται όλα τα εγγόνια του, τα 5 παιδιά του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ και τα 4 της Αλεξίας.

Η αποστολή των προσκλήσεων από την οικογένεια στα πρόσωπα που επιθυμούν να παραστούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θεωρείται θέμα χρόνου.

Ήδη έχουν ενημερωθεί οι συγγενείς και τα μέλη των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης με τα οποία συνδέονται με προσωπικά τηλεφωνήματα προκειμένου να προετοιμάσουν την επίσκεψή τους στην Αθήνα.Στην Αθήνα για να παραστούν στην κηδεία σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναμένονται εκπρόσωποι των βασιλικών οίκων της Ισπανίας, της Δανίας, της Μεγάλης Βρετανίας και του Λουξεμβούργου, χωρίς να αποκλείεται να παραστούν και εκπρόσωποι και άλλων ευρωπαϊκών βασιλικών οικογενειών.

Η ισπανική βασιλική οικογένεια θα βρεθεί σύσσωμη στην Αθήνα. Η βασιλομήτωρ Σοφία βρίσκεται ήδη εδώ, οι κόρες της πριγκίπισσα Ελενα και πριγκίπισσα Κρίστινα θα έρθουν αύριο, ενώ στην κηδεία θα παραστούν, όπως αναφέρουν ισπανικά ΜΜΕ και ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας, με την βασίλισσα Λετίθια. Το «παρών» θα δώσει και ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος που τα τελευταία χρόνια ζει στο Αμπου Ντάμπι.

Στην Αθήνα την Κυριακή, για να παραστεί τη Δευτέρα στην κηδεία, θα έρθει καιο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Χένρι.

Στην κηδεία θα παραστούν μέλη της δανέζικης βασιλικής οικογένειας με την οποία υπάρχουν στενοί δεσμοί συγγένειας. Σύμφωνα με δανέζικα ΜΜΕ στην Αθήνα θα έρθουν η η βασίλισσα της Δανίας Μαργκρέτε, αδελφή της Αννας-Μαρίας και η επίσης αδελφή τους πριγκίπισσα Ματθίλδη. Θα παραστεί επίσης και ο διάδοχος πρίγκιπας Φρέντερικ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida η βρετανική βασιλική οικογένεια έχει ήδη ενημερώσει ότι θα εκπροσωπηθεί στην κηδεία. Αγνωστο είναι ποιο από τα μέλη της οικογένειας του Καρόλου θα παραστεί. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα παραστεί ο βασιλιάς Κάρολος καθώς βάσει βρετανικού βασιλικού πρωτοκόλλου κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται. Ενδεχομένως στην Αθήνα βρεθεί ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, του οποίου νονός ήταν ο Κωνσταντίνος και ο οποίος έχει βαφτίσε το μεγαλύτερο από τα παιδιά του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ. Διαφορετικά στην Αθήνα πιθαναλογείται ότι θα έρθει η πριγκίπισσα Αννα.


Το παλάτι της Νορβηγίας ανακοίνωσε ότι στην κηδεία θα παραστεί ο πρίγκιπας διάδοχος Χαακόν και η σύζυγός του Μέτε Μαρίν.Την ελληνική κυβέρνηση στην κηδεία θα εκπροσωπήσει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ενώ θα παραστεί και η ευρωβουλευτής της ΝΔ Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, την οποία έχει βαφτίσει ο τέως βασιλιάς. Κατά δήλωσή του θα παραστεί και ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Μίλτος Χρυσομάλλης.




https://www.voria.gr