8.1.23

Σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς το Μαξίμου - Ετοιμάζονται τα ψηφοδέλτια. Η στρατηγική των επόμενων κρίσιμων 100 ημερών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται, στο μεταξύ, οι διεργασίες στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Υπό την εποπτεία του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκου, του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Παύλου Μαρινάκη, και του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Θανάση Νέζη, οι κινήσεις ολοκληρώνονται σταδιακά, προκειμένου οι εισηγήσεις να φτάσουν το προσεχές διάστημα στα χέρια του πρωθυπουργού.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, όλες οι κινήσεις στοχεύουν στην ανανέωση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας με εκπροσώπους από τη γενιά των "σαραντάρηδων", πρόσωπα με σημαντικό έργο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και πρόσωπα που στις τοπικές κοινωνίες έχουν αναγνωρισιμότητα. Παράλληλα, η προσοχή είναι εστιασμένη στο…ξεσκόνισμα εκείνων που, τελικά, θα επιλεγούν, για να διεκδικήσουν "σταυρό", προκειμένου να μην υπάρξουν... προβληματικές υποψηφιότητες. "Τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, έτσι κι αλλιώς, σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι συμπληρωμένα, ολοκληρωμένα, με την έννοια ότι τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ξανά υποψήφια. Πάντα, όμως, θα υπάρχει μια ισχυρή δόση ανανέωσης. Καινούρια πρόσωπα που θα δοκιμαστούν στο στίβο της πολιτικής, που θα διεκδικήσουν την εμπιστοσύνη των συμπολιτών τους. Πολύ έγκαιρα θα είμαστε απολύτως έτοιμοι και το επόμενο διάστημα, όσο πλησιάζουμε προς την άνοιξη, θα πυκνώνουν και οι ανακοινώσεις", ήταν το σήμα που εξέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Επιχείρηση "πρώτη Κυριακή"

Μέσα σε αυτό το προεκλογικό σκηνικό, το "γαλάζιο" κυβερνητικό και κομματικό επιτελείο ξεδιπλώνει το σύνολο των κινήσεών του για την πρώτη Κυριακή των εκλογών σαν να είναι η τελική. Μεγάλο στοίχημα, άλλωστε, αποτελεί η κατάκτηση του υψηλότερου ποσοστού στην κάλπη της απλής αναλογικής, το οποίο θα κρίνει, σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις στη δεύτερη κάλπη. "Δεν θα με ακούσετε να αναφέρομαι σε διπλές εκλογές, παρά μόνο σε εθνικές εκλογές που πρώτα θα καθορίσουν ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη δύσκολη ημέρα και στη συνέχεια θα ισχυροποιήσει και θα κάνει πιο λειτουργική την επιλογή των Ελλήνων. Δεν υπάρχει συνεπώς χώρος ούτε για αδιαφορία, ούτε για αδράνεια. Όλοι πρέπει να μάθουν ότι η χώρα, σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, δεν έχει ανάγκη ούτε από χαλαρές ψήφους, ούτε από θολά μηνύματα που μπορεί να οδηγήσουν είτε σε πολιτικές τερατογενέσεις, είτε σε αδιέξοδους συσχετισμούς", έχει τονίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με στελέχη να αναφέρουν ότι η Νέα Δημοκρατία θα κινηθεί σε επίπεδο προγράμματος και σε καμία περίπτωση δεν θα μπει σε μονοπάτι τοξικότητας και άγονης αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

* Αναδημοσιεύεται από το "Κεφάλαιο" που κυκλοφορεί