11.11.22

«Όταν ο άνθρωπος γίνεται κτήνος»... ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΝΑ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

Πανελλήνιο σοκ έχει προκαλέσει, ως γνωστό, ο κτηνώδης βιασμός της 12χρονης από τον Κολωνό και η εξώθησή της στην πορνεία από τον 53χρονο «ανεπίληπτο» και θρησκευόμενο, που είχε το θράσος να κρατά αναίσχυντα στα μιαρά του χέρια τον τίμιο Σταυρό κατά την πάνσεπτη ημέρα της Μ.Παρασκευής. Ανήκει στην κατηγορία των εγκληματιών « με το λευκό περιλαίμιο», κατά τον εγκληματολόγο Κων/νο Γαρδίκα.

Δυστυχώς για την κοινωνία μας και τα Μ.Μ.Ε η τραγωδία του δύσμοιρου κοριτσιού κατάντησε να γίνει σήριαλ για το φιλοθεάμον κοινό εις βάρος της ψυχοσωματικής υπόστασης του, καθόσον συνεχίζει να βιάζεται ψυχολογικά εδώ και εβδομάδες τώρα πέραν από τις ανακριτικές αρχές από τους δημοσιογράφους, τις κάμερες και τα μικρόφωνα που αναζητούν να αποσπάσουν σκανδαλιστικές πληροφορίες προκειμένου να ικανοποιήσουν τη φιλήδονη πελατεία τους.

Το πρόβλημα της παιδεραστίας και του βιασμού ανηλίκων αγοριών και κοριτσιών έχει τις ρίζες του πολλά χρόνια πίσω. Αναφέρω επιγραμματικώς από την εμπειρία μου ως Επιμελητού Ανηλίκων την περίπτωση υψηλόβαθμου 60χρονου δικαστού για τον επανειλημμένο βιασμό 16χρονης μαθήτριας με την υπόσχεση διορισμού της ως γραμματέα μόλις αποφοιτούσε. Κάθε πρωί όμως δεν παρέλειπε να περνά από την Εκκλησία και να ανάβει το κερί του για το «θεαθήναι τοις ανθρώποις». Και μιας ασυνείδητης «μάνας» που ανεχόταν να βιάζει ο εραστής της την 15χρονη κόρη της μην τυχόν τον χάσει Αυτά και άλλα φρικτότερα γινόταν εδώ και 50 χρόνια, πλην όμως σπάνια έβγαιναν στην επιφάνεια.

Επαληθεύεται έτσι ο ψαλμικός στίχος «άνθρωπος εν τιμή ων, ού συνήκε, αλλά ομοιώθη τοις κτήνεσι τοις ανόητοις» [Ψαλ.48,13] Ενώ δηλαδή ο άνθρωπος τιμήθηκε από τον Θεό ως το τελειότερο πλάσμα της Δημιουργίας δεν το εκτίμησε, αλλά ομοιώθηκε με τα άγρια κτήνη. Και όπως υπογραμμίζει ο πολύς Ντοστογιέφσκι «χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται». Από την στιγμή που ο σύγχρονος άνθρωπος έχει απεμπολήσει τις ηθικές και πνευματικές αξίες και ζει, χωρίς Θεό, μόνο για τις υλικές και ηδονιστικές απολαύσεις τα κτηνώδη εγκλήματα σαν αυτό του Κολωνού δεν θα παύσουν να αμαυρώνουν την εικόνα της κοινωνίας μας.