30.11.22

Ο ΕΟΣ Βροντούς Ολύμπου συνεχίζει τη σήμανση μονοπατιών στον Όλυμπο-ΦΩΤΟ

Ο ΕΟΣ Βροντούς Ολύμπου συνεχίζει την σήμανση των μονοπατιών, ολοκληρώνοντας την σήμανσης της διαδρομής ( Νο 5 ): Άγιοι Απόστολοι – Οροπέδιο Κρεβάτια.
Για την παραπάνω δράση  τοποθετήθηκαν με σιλικόνη περισσότερα από 140 πινακίδια , διαστάσεων 10χ 10 , με κόκκινο φόντο , έχοντας εσωτερικά το νούμερο 5, το οποίο χαρακτηρίζει την διαδρομή και οδηγεί από τους Αγίους Αποστόλους αρχικά στα Κρεβάτια και στην συνέχεια στο Μπαρμπαλά με τελικό προορισμό το Οροπέδιο των Μουσών…
Στην παραπάνω δράση συμμετείχαν εθελοντικά : οι Παπάς Μίλτος, Σπυριδιπούλου Μαίρη, από πλευράς Δ. Σ. οι Πανίδου Αθηνά. Εμμανουήλ Πάρης και Σπανός Γιώργος.
Ο ΕΟΣ Βροντούς μετά τη σήμανση του μονοπατιού Νο 11 Άγιοι Απόστολοι- Μαστορούλι- Κλεφτόβρυση ( μήκους 6,2 χλμ, )
θα προχωρήσει σταδιακά και στη σήμανση και του υπόλοιπου μονοπατιού Νο 5 Αγία Τριάδα-Κρεβάτια-Μπαρμπαλας-Οροπέδιο, συνολικού μήκους 11.4 χλμ.
Σταδιακά θα ξεκινήσουν και οι σημάνσεις των μονοπατιών :
Νο 6: Αγία Κόρη-Ελατος -Πετρόστρουγκα, μήκους 10.7 χλμ.
Νο 12: Άγιοι Απόστολοι-Παπά Αλώνι-Μαστρούλι, μήκους 6 χλμ. και
Νο 13 Κρεβάτια-Παπά Ρέμα, μήκους 3.5 χλμ.
Είναι όλα μονοπάτια του Εθνικού Μητρώου Μονοπατιών του Πιερικού Ολύμπου για τα οποία ο ΕΟΣ Βροντούς έχει πάρει άδεια σήμανσης και τοποθέτηση πινακίδων Υποδοχής από τη Δνση Δασών Πιερίας.











Για τις ημερομηνίες και την εξέλιξη των σημάνσεων θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.
Στόχος των Ορειβατικών – Φυσιολατρικών Συλλόγων Πιερίας, η ομοιόμορφη σήμανση, αρχικά του Πιερικού Ολύμπου και στην συνεχεία των Πιερίων.
Τα καλύτερα έπονται…